Almanya'nın Hamburg kenti, Lurup semtindeki Elbgau Pasajı adlı alışveriş merkezinde 27 Ocak 1999 tarihinde sakız almaya giden ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan Hilal Ercan'ın bulunması için gelen yeni ihbarlarda sonuç vermedi.

19 yıl önce kayboldu

Henüz daha öğrenciyken 10 yaşında Hilal Ercan'ın kayboluşunun üzerinden 19 yıl geçti. Küçük kızın akibeti henüz çözülemedi. Hilal Ercan kaybolduktan sonra her yerde arandı ve Hamburg polisi özel bir ekip oluşturdu ve Türkiye'de de aramasına rağmen küçük kız bulunamadı. Hilal Ercan kayıp kuruluşları tarafından ve özel arama kampanyaları düzenlenerek didik didik aramalar yapılmasına rağmen henüz bir ip ucuna rastlanmadı. 2005 yılında bir mahkum küçük kızı öldürüp cesedini dağlık bir alana gömdüğü ifadesinde bulunduğu ve daha sonra ifadesini geriye çektiği bildirildi. Polis tarafından tarif edilen bölgede yapılan aramalarda sonuç vermedi.

Yeni ihbarlar geliyor

Polis, Elbgau Pasajı alışveriş merkezi yakınında Spreestraße'de bir binada oturan 76 yaşında bir kadının olay günü, pencereleri açık mutfakta yemek yaparken ancak bir çocuğun kendisini korumak için direndiğinde bağırabileceği bir ses duyduğunu belirttiğini kaydetti. Pencereden baktığında koyu renkte bir BMW marka aracın uzaklaştığını ve o sesi hiçbir zaman unutamayacağını söylediği belirtildi. Hilal Ercan'ın kayboluşunun 19. yılı nedeniyle Ocak ayında Hamburg Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) Cold Cases Araştırma Grubu Başkanı Steven Baack, Lurup Elbgau Pasajı'na olayın hatırlanması için bir tabela asmıştı. Bunun üzerine olayla ilgili çok sayıda ihbarlar geldiği ve ihbarların araştırılmasına rağmen hala bir ip ucuna rastlanmadığı açıklandı.

5 bin Euro ödül

Steven Baack, yeni ihbarlar beklediklerini ve gelen ihbarların incelendiğini belirtti. Hilal Ercan'ın kardeşi Abbas Ercan Hamburger Morgenpost Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, “ilk günkü gibi acımız taze ve derin. Hilal'in gizemli kayboluşunu bilmeyi istiyoruz. Umudumuzu yitirmedik.

Natascha Kampusch olayı da yıllar sonra aydınlatıldı Hilal'de yaşıyordur” dedi. Hamburg savcılığı tarafından 5 bin Euro ödül verileceği hatırlatılırken, siyah saçlı küçük kızı görenlerin veya bilgisi olanların polis telefonunu arayarak bilgi vermeleri isteniyor.

Emine SONUGÜR/HAMBURG