Dersim’e avcılık faaliyeti için gelen avcılar olduğunu duyan doğa ve hayvanseverler durumu protesto etti.

Yabani hayvanları katletmek için İspanya'dan gelen 12 kişilik avcı grubu Dersim'de huzursuzluğa neden oldu.

Dersim’de avcılığın yasaklandığını vurgulayan Munzur Koruma Kurulu sözcüsü, ‘Avcılar hakkında suç duyurusunda bulunduk’ dedi

Avcıların engellenmesi için bölge halkı suç duyurusunda bulunurken, Munzur Koruma Kurulu Sözcüsü Hasan Şen, "İlde av için herhangi bir ihale açılmadı. Bu insanlar nasıl bir izinle geldiler. Ülkemizin açık bir avcılık cennetine dönüştürülmesi doğru değil ve bunun karşısında durmak zorundayız. Paralı avcılar Dersim’in kutsallarına zarar vermektedirler" dedi.

Dersim'de son yıllarda kutsal kabul edilen dağ keçilerinin kente gelen avcılar tarafından öldürülmesi vatandaşların büyük tepkisini çekmiş, yapılan eylemler ve imza kampanyalarıyla avcılığın yasaklanması istenmişti. Bölge halkının mücadelesi sonucu valilik kentte avcılığı yasakladı. Ancak yasaklanmasına rağmen İspanya'dan avcılık için 12 kişilik bir avcı grubunun geldiği öğrenildi. Öğretmenevi 'ne yerleşen avcıların avlanmasının engellenmesi ve kenti terk etmeleri için bölge halkı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hayvanseverler ve STK’lar da avcıları protesto etti. Avcıların konakladığı öğretmenevinin önüne gelen bir grup, ‘Avcılık yasaklansın’ pankartı açarak tepki gösterdi. Alkışlı protestonun ardından grup dağıldı

İmza kampanyası başlatıldı

Dersim’de her türlü avcılık faaliyetinin yasaklanması için change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

ABD'li doktor hastaların serumlarına zehir katmış! ABD'li doktor hastaların serumlarına zehir katmış!

İmza kampanyasını başlatan aktivistler  doğada yaşam süren yaban hayatının korunmasını, yasal olarak devam eden avcılık faaliyetlerinin yasaklanmasını, kaçak avcılık yapanlara karşı gerekli tedbirlerin alınarak suç işleyenlerin tespit edilmesini ve cezalandırılmalarını istiyor.