Londra’da yakalandığı amansız hastalıktan dolayı tedavi gördüğü hastanede yaşama veda eden ve vasiyeti üzerine doğduğu topraklarda gömülmek üzere önceki gün cenazesi KKTC’ye getirilen Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın kardeşi, Gazeteci Mihrişah Safa’nın eşi Mustafa Zeren Safa son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde Zeren’in kardeşi Ali Özmen Safa, kız kardeşi Nazik Hakkı, eşi Mihrişah Safa, oğlu Emre Zeren Safa ve kızı Deniz Safa taziyeleri kabul etti.

Törene siyaset ve meyda camiasından isimler katıldı

Törene 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Milletvekili ve eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy gibi siyasi isimlerin yanı sıra basın camiasından Genç Tv Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Birinci, Genç Tv Genel Yayın Yönetmeni Nazar Erişkin, Diyalog Tv Haber Müdürü Aytuğ Türkan, Diyalog Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu katılarak Safa ailesinin acısını paylaştı. Safa’yı son yolculuğuna uğurlamak üzere Londra’dan gelen Merhum Zeren Safa’nın başkanlığını yaptığı Londra’daki tek sivil toplum kurumlarından Turkish Forum adına Nilgün ve Nedim Aydoğdu, Münevver Kayıkçı, işadamı Mustafa Süleyman ile eşi Şengül Süleyman, Doktor Tahsin Bilginer ile eşi Samime Bilginer, işadamı Tuncel Nalbantoğlu ile eşi Türkan Nalbantoğlu, KKTC eski Londra temsilcileri Oya Tuncalı ile eşi İhsan Tuncalı ve Kemal Köprülü törene katılarak Safa ailesini yalnız bırakmadı. Star Kıbrıs Medya Grubu çalışanlarının da katıldığı törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrası Mustafa Zeren Safa, Lefkoşa kabristanlığına annesi Vedia Safa ile babası İsmail Safa’nın yanına defnedildi.

Mustafa Zeren Safa 31 Temmuz 1945 yılında Lefkoşa’da dünyaya gelmişti. Safa ilköğrenimini Kıbrıs’ta 5 değişik okulda görmüştü. Orta ve Lise öğrenimini ise Lefkoşa İngiliz Okulunda tamamlamıştı.1967-1969 yılları arasında GCSE ve A Level ‘dan sonra sırasıyla, “City University”,”Institute of Chartered Accountants”,”Institute of Taxation” bölümlerini bitirdi. Bu tarihten itibaren kendi mali müşavirlik firmasını açtı ve o günden bu yana kendi firmasında çalıştı. Avrupa Vergiler Kurumu sınavlarına girerek, sertifika aldı. Avrupa’da iş yapan firma ve şahıslar için bu konuda “consultancy ve advice license” verme hakkına sahip oldu. Gazeteci Mihrişah Safa ile 34 yıllık bir evliği olan Safa, Emre Zeren Safa ve Deniz Safa adında iki çocuk babasıydı.

Doğduğu topraklara gömülmeyi vasiyet etmişti

Geçen Perşembe akşamı tedavi gördüğü Londra- Harley Street Clinic’te hayatını kaybeden Mustafa Zeren Safa’yı sevenleri Londra’dan, vasiyeti üzerine ebedi istinatgâhı olan Kuzey Kıbrıs’a sevgi halesiyle uğurlamıştı. Safa için önceki gün Londra’da Süleymaniye Camii’nde tören düzenlenmiş, törene Zeren Safa’nın ailesi ve sevenleri katılmıştı.