Haber Merkezi

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Wedel kentinde, cumartesi günü şizofreni hastası oğlu Güney Arslan (29) tarafından öldürülen Hamburg Şehrazat Transkültürel Kadın ve Sanat Derneği aktivistlerinden Hülya Arslan için Cuma günü cenaze töreni yapılacak.

Hamburg’da kadın örgütleri öncülüğünde Cuma günü saat 10:30’da Ohlsdorf mezarlığı Fritz-Schmacher-Halle’de bir anma töreni düzenlenecek. Törenin ardından Hülya Arslan defnedilecek.

ÖNCE BOĞULMUŞ, SONRA BIÇAKLANMIŞ

Bazı görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, anne Hülya Arslan’ın (51) oğlu Güney Arslan tarafından önce boğularak öldürüldüğü ve daha sonra ise vücudunun bıçaklandığı bildirildi.

Cemal Kemal Altun'un Ölümünün 30. Yıldönümünde / (Foto: Adil Yiğit)

Güney Arslan
’ın daha önce de babası ve küçük kardeşi Cem’i öldürmekle tehdit etmiş, hatta baba Cemal Güney oğlunun çeşitli kereler tehdit oluşturduğu şüphesiyle polise birkaç kez ihbarda bulunmuştu.

Okullarını hep birincilikle bitiren ve üniversitede okurken, 2008 yılında Avrupa Şampiyonası maçlarını Hamburg’da izlemeye giderken St. Pauli semtinde bazı fanatik futbol taraftarlarından dayak yiyerek beyni hasar gören Güney Arslan, mahkeme kararıyla tedavi gördüğü hastaneden çıkarılmıştı. Güney Arslan’a şizofren teşhisi konulmuştu.

Federal Polis Merkezi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, annesini öldüren Güney’in , kaçak bindiği Leipzig-Hamburg tren yolunda kimlik kontrolü sırasında yakalandığı açıklandı.

Konu ile ilgili olarak İtzehohe savcılığının başlattığı soruşturma devam ediyor.