Kürt Kızılay'ı Heyva Sor Yardım kurumunun yöneticilerinden Dr. Fahrettin Gülşen, şimdiye kadar kampanya kapsamında Şengal ve Kobanê’ye 1 milyon 825 bin Euro tutarında insani yardım sağlandığını aktardı. Kampanya kapsamında yapılan yardımların bir listesine de yer veren Gülsen, "rant sağlamak isteyen fırsatçılara müdahale edilmelidir" açıklamasında bulundu.

DIŞIMIZDA ORGANİZE EDİLEN YARDIMLAR NEREDE SORUSU


Gülşen, kendileri dışında yardım kurumları ve ülkelerin de Kobanê ve Şengal’e yönelik yardım çalışması yaptığını, ancak bu çalışmaların önemli bir bölümünün sonuçlarının kamplarda görülemediğini kaydetti.

Almanya’nın Kobanêliler için 3 milyon Euro nakdi yardım ile 10 bin çadırlık yardım yaptığını açıkladığını hatırlatan Gülşen, şunları kaydetti: “Biz bunları maalesef kamplarda göremiyoruz. Nereye götürdüler, nereye kurdular, bu para nereye gitti, bilmiyoruz. İzahat istiyoruz, izahat da alamıyoruz. Kimin eline geçti, depolarda mı saklanıyor, başka bir şey mi oldu? Bir şeyi biliyoruz, halkımızın hizmetine sunulmadı. Ekiplerimiz kamplarda sürekli geziyor. Eğer yardımlar ulaşsaydı, görmememiz mümkün değildi.”


HEVYA SOR SİYASET ÜSTÜ KURUMDUR

Daha önce de medya aracılığıyla açıklama istediklerini aktaran Gülşen, şöyle devam etti: “Bizimle çalışmalarını istiyoruz; ama çalışmıyorlar. Yaklaşımları maalesef siyasidir. Halbuki biz siyaset üstü kurumlarız; onlara karşı da siyasi bir yaklaşımımız yoktur. Beraber çalışma için çağrılar yaptık, kendilerine de ilettik. Ancak müspet bir cevap alamadık.”Birçok dernek ve sivil toplum örgütüyle birlikte çalışmalar yaptıklarını da aktaran Gülşen, diğer kurumlara da çağrı yaparak, “Bütün ilişkilerimizi internet sitemizden alabilirler. Telefonlarımız 24 saat açıktır, istedikleri zaman bize ulaşabilirler” dedi.

FIRSATÇILARA MÜDAHALE EDİN

Özgür Politika Gazetesi'nden Osman Oğuz'un haberine göre bazı yerlerde Kobanê ve Şengal’deki mağduriyetten faydalanarak halktan para koparmaya çalışan fırsatçıların da olduğuna dikkat çeken Gülşen, “Her dönemde böyle rantçılar çıkmış; ancak halkımız prim vermemiştir, vermeyecektir de. Fakat bu tür şeyler duyulursa, kurumumuza acilen bildirilsin. Biz bunun önüne geçeriz. Halkımız da gördüğü yerde böyle durumlarda bize haber bile vermeden müdahale edebilir. Halkımızın zor durumundan faydalanarak rant sağlamak isteyen insanlar kötü insanlardır, bunları teşhir ederiz.”