İŞ CİNAYETLERİNE KARŞI
ADALET ARAYAN İŞÇİ AİLELERİNİN AÇIKLAMASI;


Milas-Gülük’te hayatını kaybeden 7 işçi kardeşimiz için yürüyüşe, 20’inci Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne davetimizdir…


Haziranda en çok tarım, inşaat ve belediye işçileri iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Doğa dirilirken iş ve işçi güvenliği tedbirleri esirgenen işçi kardeşlerimizin her mevsim olduğu gibi kadın erkek, çocuk genç yaşlı demeden göz göre göre gelen ölüm haberlerine tanık olduk, yürekerimiz dağlandı.


17 Haziran 2013’te, Muğla-Milas’ın Güllük beldesinde meydana gelen “iş cinayeti”nde kaybettiğimiz 7 işçi kardeşimiz için bu pazar günü yürüyoruz, 20’inci Vicdan ve Adalet Nöbeti’mizi tutuyoruz. 7 işçi kardeşimiz ihmaller sonucunda, gaz ölçümü yapılmadığı için öldü demek için yürüyoruz. 7 işçi kardeşimiz 50 liralık aparat kendilerinden esirgendiği için canlarıdan oldu, işçilerin hayatı bu kadar ucuz değil demek için yürüyoruz. 30 Haziran’da acıları daha taptazeyken adalet için, yitirdikleri canlarını unutturmamak için, tüm sorumluluların yargılanması için Milas-Güllük’te yürüyen işçi ailelerine destek olmak, her yerin Milas-Güllük olduğunu haykırmak için yürüyoruz. 4 Temmuz’da İstanbul’da Akfen binası önüne giderek Milas-Güllük’ü unutturmamak ve sorumluları işaret etmek için duran insanların eylemini büyütmek için yürüyoruz.


7 Temmuz 2013 Pazar
günü 12.30’da Taksim tramvay durağından Galatasaray meydanına yürüyoruz. Saat 13.00’te, her ayın ilk pazar günü Galatasaray meydanında gerçekleştirdiğimiz bir saatlik Vicdan ve Adalet Nöbetimizi tutuyoruz. Bu nöbetin röportajcı gazetecisi Kemal Özmen. Aileleri temsilen bir kardeşimiz Milas-Güllük’te neler olduğunu, gönüllü hukukçumuz da adalet sürecini anlatacak.


ÇARESİ YOK… BÜTÜN SORUMLULAR YARGILANACAK!


İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET!..


ADALET İSTİYORUZ…


ADALET ARAYAN İŞÇİ AİLELERİ