Yaz tatili için Türkiye´de bulunan Hamburg Uluslararası Yardıma Muhtaç Hayvanları Koruma Dernek Başkanı ve İşkadını Yazar Esma Arslan ilçesindeki kimsesiz sokak hayvanları ile ilgili son gelişen olaylar karşısında yine duyarsız kalmadı.

Yazar Esma Arslan, Yozgat Doğayı ve Hayvanları Koruma Dernek Başkanı Ali Ünal ve Sorgun Umut Evi Barınağı Veterineri Hikmet Altuğ, Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz ile Özel Kalemi Nihat Künbetli Sorgun ve civarındaki sokak hayvanları ve sorunlarıyla ilgili güzel ve güneşli bir hafta sonu özel bir görüşme gerçekleştirdiler. Son dönemde çevre halkın sürekli çoğalan sahipsiz sokak köpekleri ile ilgili şikâyetlerinin artması vesilesiyle dernek ve belediye yöneticileri bir araya gelerek ne gibi çözüm yolları olabileceği konusunu görüştüler.

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz belediyenin geçici hayvan barınağında eksikliklerin olabileceğini, Sorgunlular olarak yapıcı bir şekilde el ele vererek eksiklikleri tespit edip hızla çözmek gerektiğine değindi. Ayrıca Belediye Barınağı’nda iki veteriner aracılığıyla hem kısırlaştırmaların hem de hasta hayvanların tedavilerinin yapılmasına başlandığını belirten Gürbüz, hasta ve sakat hayvanları toplamak için yeni bir toplama aracı temin edeceklerini sözlerine ekledi. Veteriner eşliğinde ve sıhhi bir ortamda topladıkları köpeklerin Belediye Barınağına getirilerek gerekli tedavilerinin yapılacağını vurguladı.

Dernek yöneticileri Belediye´den bazı rica ve taleplerde bulundular. Karşılıklı görüş alışverişinden sonra Belediye üç ayda bir 100 paket mama, barınak yolunun yapımı ve su giderlerinin karşılanması, ayrıca Belediye Barınağı’nın daha hijyenik ortama kavuşturulmasına ağırlık verileceği sözünü aldılar.

Ayrıca tatilini geçirdiği Sorgun´da Hayvansever Yazar ve İşkadını Esma Arslan´a Yozgat Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği gösterdiği ilgi ve sunduğu maddi ve manevi yardımlarından dolayı bir onur plaketi verdi.