Dünya çapında 8 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü İngiltere'de can almaya devam ediyor...

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Hayri Ergönül'ün tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ergönül’ün İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’ne sıklıkla gittiği belirtildi. 

North Middlesex Hastanesi’nde yaşamını yitiren 55 yaşındaki Ergönül’ün eşinin de hastanede tedavi olduğu ve durumunun iyi olduğu açıklandı.

1978 yılında gerçekleşen Maraş Katliamı sırasında annesi, babası ve ağabeyini kaybeden, 12 Eylül darbesi nedeniyle İngiltere’ye göç eden 54 yaşındaki Hayri Ergönül, yaşanan koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

Maraş Katliamı’nda ailesinden 3 kişiyi kaybetti

Hayri Ergönül, Maraş Katliamı sırasında ailesinden 3 kişiyi kaybetti. Annesi Güllü, Babası İmam ve ağabeyi Hüseyin Ergönül, Maraş’ın Serintepe Mahallesi’nde yaşadıkları gecekonduya yönelik saldırıda katledildiler.

Araştırmacı yazar Aziz Tunç, katliamda yaşamını yitirenlerin hayat hikâyelerini anlattığı ‘Beni Sen Öldür’ kitabında Ergönül ailesinin yaşadığı saldırıya genişçe yer vermişti.

MARDEF: Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyoruz

Maraş Dernekler Federasyonu, Hayri Ergönül’ün ölümü üzerine yaptığı bir açıklama ile Ergönül’ün acısını paylaşıyoruz dedi.

MARDEF, açıklamasında şunlara yer verdi; “Londra’da yaşayan Hayri Ergönül bir süre önce virüse yakalanmış, eşi ile birlikte hastaneye alınmış ama maalesef hayatını kaybetmiştir.  Hayri aynı zamanda, Maraş Katliamı’nda annesi, babası ve ağabeyi katledilmiş olan bir katliam mağdurudur.  Hayri’nin ailesinin ve tüm sevdiklerinin acısını paylaşır sabırlar dileriz”