Aşk öyküsü, Melissa’nın  yaklaşık üç yıl önce eski arkadaşı tarafından 32 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanmasıyla başlamış. Ağır yaralı olarak kanlar içerisinde yerde yatan Melissa’ya ilk yardım müdahalesini yapan cankurtaran ekibinde bulunan Cameron, yaralıyı helikoptere taşırken onu tekrar göreceğini hissetmiş. Dört kez kalbi duran, kafatası, burnu, dişleri kırılan, yüzünün yarısı felç olan ve boğazından da bıçaklanmış olan Melissa, üç hafta içerisinde klinikten taburcu olma mucizesini başarmıştı. 

KİLİSEDE TEKRAR GÖRÜŞTÜLER

Yaşama geri dönen Melissa, okulunu bitirip, Dünya’yı gezdi. Yeni yaşamında kilisedeki çalışmalarda angaje olan Melissa, 2014 Ocak ayında kilisede tesadüfen tekrar Cameron’la buluştu. Melissa “Tampa Bay Times” gazetesine anlattığı öyküsünde “Onun yanında kendimi çok iyi hissettim” dedi. Cameron da onu sevince çift, o günden itibaren her gün beraber olmuşlar.

STADYUMDA EVLENME TEKLİFİ

Melissa’yı Tampa Bay Rays beysbol takımının maçına davet eden

Cameron, ilk vuruşu yapmasını istedi. Üzerinde “Benimle evlenir misin?” yazılı beysbol topunu Melissa’ya önünde diz çökerek veren Cameron, 10 bin seyircinin önünde evlenme teklifi etti. Melissa da “Bu benim hep beklediğim bir şeydi” dedi. Melissa karşılaşmanın ilk vuruşunu yapma onurunu da yaşadı.

ŞİDDET GÖREN KADINLARA ÇAĞRI YAPTI

Melissa, “Benim masalım” diye gazeteye anlattığı öyküsünde evde şiddet gören tüm kadınlara duygulu bir çağrı yaptı: “Lütfen beni dinleyin. Durumunuz daha da kötüleşecek. Durumunuzu birilerine anlatın, yardım isteyin. Ancak o zaman gerçekten hak ettiğiniz aşkı bulabilirsiniz” dedi.

Melissa’yı öldürmeye kalkan eski aşkı, ömür boyu hapis cezasını çekerken, bir kez intihara teşebbüs etmiş.