Löhne kasabası ve çevresinde yaşayan Türkiye kökenlileri adeta yasa boğan olay, geçen perşembe günü meydana geldi.

Komşularından edilen bilgi göre, Gümüşhane nüfusuna kayıtlı olan 48 yaşında ki Harun Aydurmuş, otomobili ile kızını Löhne tren istasyonuna bırakıp eve dönüşünde, yaşları 20-30 yaş arası olduğu tahmin edilen gençler tarafından aracı durdurulmak istendi. Aracına tekme atan saldırganları uyarmak için otomobilinden çıkan Harun Aydurmuş'a, aralarında alkollü olanların da bulunduğu 5 saldırganın Rusya kökenli oldukları aktarıldı. 5 saldırganın acımasız şekilde sopa ile vurarak Harun Aydurmuş'u hastanelik ettiği öğrenildi.
Aldığı darbelerle kafatası parçalanan Harun Aydurmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.



Olayın ardından Harun Aydurmuş'a saldıranlardan birini gözaltına alıp diğer 4 kişiyi serbest bırakan Alman polisinin, bugün serbest bıraktığı 4 kişiyi de tekrar karakola çağırdığı öğrenildi. Bielefeld savcılığı, olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatırken, suçluların tutuklanabilmesi ve gereken cezaya çarptırılması için Aydurmuş ailesinin de, bir avukat tutarak konuyu mahkemeye taşımak istediği öğrenildi.

ÇEVRESİNDE ÇOK SEVİLİYORDU

Acı ölümüyle başta Löhne kasabası olmak üzere bölgede yaşayan Türkiye kökenlileri yasa boğan Harun Aydurmuş, Yasime Aydurmuş Kaptan ile evli ve 6 çocuk babasıydı. Çevresiyle iyi ilişkileri olduğu ve yardım sever olduğu öğrenilen Harun Aydurmus, futbol oynayan oğlu Kerem'in yanısıra Türk spor kulüplerine destekleriyle tanınıyordu. Şeker hastası olduğu ve iki yıl önce de kalp krizi geçirdiği öğrenilen Harun Aydurmuş için yarın (Salı), Löhne kasabasında cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazının ardından Harun Aydurmuş'un naaşı, aynı kasaba bulunan Müslüman mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.