Almanya'nın Hamburg kentinde Korsan Partisi'nin öncülüğü altında Sol Parti ve Yeşiller'in gençlik kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde uyuşturucu yasağının kaldırılması “uygulamalı” eylemle talep edildi.

 

Sternschanze Parkı'nda düzenlenen eylemin organizatörü Korsan Partili Andreas Gerhold. Alkol alıp yanlarındaki esrarı çeken grup üyeleri esrar yasağının kaldırılmasını istedi.

 

Eyleme partinin ağrır topları, Federal Panlamento listebaşı Thembi Granztdörfer, liste adayları Katja Falkenbach, Sebastian Seeger ve Mustafa Akpolat da destek verdi.

 

Katja Falkenbach , “Sorun uyuşturucunun illegalleştirilmesinin uyuşturucu tüketimi azaltmadığı gibi, temini için suç işlemeye, mafyaya alan açmasına ve kirli maddeler katılarak ciddi sağlık sorunlarına nadan olmasıdır. Kontrollü tüketim serbest bırakılırsa mafya yok olacak, tüketim de azalacak. Bunu esrarı serbest bırakan Hollanda ve Portekiz'de gördük. Sorunuza dönecek olursak şöyle demek isterim, yasağa karşı çıkmak kullanıcı olmak demek değildir. Savaşa, işkenceye karşı eyleme katılmanız nasıl savaşı veya işkenceyi yaşamış olmanızı gerektirmiyorsa, bu yasağa karşı çıkmak için de tüketici olmanız gerekmiyor” dedi.

 

Ellerinde “Yasak kalksın” pankartı taşıyan gençlerden bazıları eylemde beraberinde getirdikleri esrarı hiç çekinmeden sarıp içtiler.

Eylemde çeşitli afyon çeşitlerinin sergilendi ve içinden etkili maddesi çıkartılmış afyon ile yapılmış çikolataların ikram edildi.

Andreas Gerhold, eylemin çok başarılı geçtiğini ve bunu artık yasak kalkana kadar her yıl tekrarlayacaklarını söyledi.