Başkan Gonzalo adıyla tanınan Abimael Guzman'ın ağır tecrit şartları altında hayatını kaybetmesi, 16 ve 18 Eylül'de demokratik sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Hamburg'da düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

Peru Komünist Partisi-Aydınlık Yol lideriydi

Abimael Guzman'ın (Başkan Gonzalo) 29 yıldır tutulduğu cezaevinde hayatını kaybetmesi üzerine Hamburg'da Peru hükümeti protesto edilecek. Callao deniz üssü hapishanesinde ağır tecrit şartları altında tutulan ve son yıllarda sağlığı bozulan Peru Komünist Partisi-Aydınlık Yolu lideri Başkan Gonzalo'ya yönelik Peru hükümetinin tutumu dünyadan tepki topluyordu.

Abimael Guzman, 2017 yılında Lima'da mahkeme salonunda

ATİK VE ADHK PROTESTO EDECEK

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) öncülüğünde düzenlenecek eylem 16 Eylül Saat: 11.00’de Blumenstraße'deki Hamburg Peru Konsolosluğu önünde gerçekleşecek.

Europol raporu: AB'ye eroin Türkiye üzerinden geliyor Europol raporu: AB'ye eroin Türkiye üzerinden geliyor

ATİK VE ADHK'dan yapılan ortak açıklamada, “Hamburg ADHK ve ATİK bileşenleri olarak, Başkan Gonzalo'yu anmak ve faşist Peru Devletini protesto etmek için düzenleyeceğimiz mitinge tüm devrimci, demokrat ve yurtseverleri katılmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Almanya Partizan tarafından organize edilen eylem ise 18 Eylül saat 18.00'de Feldstrasse'de düzenlenecek.

ABİMAEL GUZMAN KİMDİR?

Peru'nun Arequipa kentine bağlı Molleno kasabasında 1934'te doğan Guzman, Peru Komünist Partisi-Aydınlık Yol'un kurucusu ve lideri olarak kabul ediliyor.

Felsefe profesörü olan Guzman, 12 Eylül 1992'de Ulusal Terörle Mücadele Müdürlüğünce yürütülen bir operasyon sırasında başkent Lima'nın Surquillo semtinde yakalandı.