Avrupa Postası / Düsseldorf

Dün son gün olması nedeniyle çadır eylemine bir yürüyüş ile son verildi. Düsseldorf Merkez İstasyonu önünde toplanan katılımcılar, buradan sessiz bir yürüyüş yaparak Düsseldorf'daki Eyalet Parlamento binasının önüne kadar gittiler.


Saat 13.30 gibi tren istasyonunun önünde biriken kitle bir hayli renkliydi. Afrikalı, Türk, Alman, Arap ve Hindistan’lı bir çok kesimden yüzlerce anne baba, çocuk ve kurum temsilcileri ellerinde pankartlarla gelmişlerdi.



Görüştüğümüz birçok insan destek amacıyla yürüyüşe katıldığını söyledi. Köln’den yürüyüşe kaltıldığını söyleyen Arzu Katıkoğlu, „bu konu hepimizi igilendiriyor. Çocuklarımız ve geleceğimiz için bu yürüyüşe katılıyoruz“ derken, üç çocuk annesi Meral Yılmaz da „Gençlik dairesinin bu keyfi tutumu bizi korkutuyor. Kendimi güvende hissedemiyorum“ diye belirtiyor.
 

ÇOCUKLARIM 16 YIL ÖNCE BENDEN ALINDI Yürüyüşe Köln’den katılan Akide Yılmaz Alman Gençlik Dairesi tarafından 4 oğlunun 16 yıl önce kendisinden koparıldığını belirtti. „Eşim’ın bana karşı şiddet uyguluyordu ve alkol sorunları vardı. Aç kaldım. 3 kez sığınma evine sığındım. Akraba çevresi nedeniyle baskı altında kaldım. Sonunda boşandım. Gençlik Dairesi beni güçlendirmek yerine, çocuklarımı elimden aldı. Onlar şimdi büyüdüler. Ben çocuklarını kaybeden anneleri çok iyi anlıyorum. O nedenle burdayım“ dedi. 

MUHAMMED BEBEK’TE ORDAYDI
Daha birkaç aylıkken, „duvara çarpılıyor, işkence yapılıyor“ gerekçesiyle ailesinden alınan ve 4 hafta aileden uzak kalan ve kamuoyunda Muhammed (8 aylık) Bebek olarak bilinen Muhammed ve ailesi de yürüyüşe katılmıştı. „Bu çocuğun başına gelmeyen kalmadı“ diyen baba İbrahim, „hastanelerde tam 12 testten geçirildi. Nedir ‚şiddet görmüş’ diye, 12 testten sonra işkence görmediği, doğal morarmalar olduğu sonucuna varıldı ve biz çocuğumuzu geri alabildik. Bu konuda Umut Yıldızı Derneği’nin büyük katkısı oldu“ dedi. 

Duisburg, Köln, Wuppertal, Düsseldorf ve çevre şehirlerden gelen katılımcılar Parlamento binası önüne kadar yürüdüler. Çeşitli kurum temsilcileri burada konuşmalar yaparak ailelerinde alınan çocuklar konusunda Gençlik Dairesi’nin keyf uygulamasına dikkat çekti. Burada bir konuşma yapan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, „Alman Gençlik Dairesi’nin elinde sağlıklı bir istatiki bilgi olmadığını, Kamuoyu, Gençlik Dairesi’nin aldığı çocukların güvenli ortamlarda bulunduğunu sanıyor, ama bu doğru değil.


Şimdiye kadar dört bin çocuk ve genç şiddet gördükleri gerekçesiyle Gençlik Dairesi’nin elinden alındığını“ belirtti.  Anne babaların bu konuya karşı daha duyarlı olmasını da belirten Altay, yaşanan haksızlıklarla ilgili hazırladıkları raporları ve kendi taleplerini 16 eyalet Parlamento'suna sunduklarını, söyledi.
 


Toplantıda ellerinden çocukları alınan bazı Alman anne baba da birer konuşma yaparak bu alanda uygulanan keyfiyete dikkat çektiler.