Gürsel Köksal-ATGB Başkanı


Ailesi, arkadaşları ve tüm basın camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Dün akşam Viyana’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ali Haydar Yurtsever, İstanbul’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Hürriyet gazetesinde düzenlenecek törenlerden sonra İzmir’de toprağa verilecek.

Bingöl’ün Darabi Köyü’nde 1948’de dünyaya gelen Ali Haydar Yurtsever, gazeteciliğe 1968’de başladı. Kendi olanaklarıyla geldiği Viyana’da 1973’den itibaren Hürriyet muhabiri olarak çalıştı, 1980-1985 yılları arasında Ak-Ajans ve Tercüman gazetesiyle Yankı dergisinin Viyana muhabirliğini üstlendi, 1985 -2001 arasında da Milliyet'in Viyana ve Doğu Avrupa temsilciliğine ek olarak dünyanın değişik bölgelerindeki önemli olayları izledi. Anadolu Ajansı'nın (AA) Viyana Temsilcisi olarak 1. Mart. 2001'de göreve başlayan Yurtsever, bu görevinin yanısıra TRT, BBC, DW, NPS ile WDR gibi kurumların televizyon ve radyolarına haber ve program hazırladı.

Ali Haydar Yurtsever’i, sadece Avrupa’da değil dünyanın dört bir köşesinde sürekli haber peşinde koşan, çok önemli haberlere, röportajlara imzasını atan, çalışkan bir medya emekçisi, örnek bir gazeteci olarak hep hatırlayacağız.