Protestoların en güçlü olduğu merkez ise başkent Paris’ti. 23 lisede öğrenciler okula gitmeyerek, okullara girişi engelleyerek ve öğleden sonra da dev bir mitingle okul arkadaşlarının sınırdışı edilmesini protesto etti. Bastille’den Nation’a düzenlenen yürüyüş sonunda Fransız polisi öğrencilerin kendilerine sataştığı gerekçesiyle gaz bombası ile saldırdı. Saldırıda 4 kişi gözaltına alındı. 


Fransa genelinde 50 liseden öğrenciler bugün eylemdeydi. Eylemlerin en büyüğü öğleden sonra Paris’te gerçekleşti. Organizatörlerin 12 bin, polisin ise 4 bin dediği yürüyüş ile sınır dışı edilen iki öğrencinin geri dönmesi için imkanların yaratılması talep edildi.


‘Herkese oturum istiyoruz’ sloganı ile yapılan yürüyüşe, Öğrenci Federasyonu, Genel İş Sendikası’nın öğrenci kolu, Sınır Tanımayan Öğrenciler ve veliler katıldı. 


Yürüyüş saat 13:00’da Bastille Meydanı’nda başladı. Nation Meydanı’na kısa sürede ulaşan yürüyüşçülere polis, 300-400 kişilik bir grubun kendilerine sataştığını öne sürerek, öğrencilere gaz bombası attı. Dört kişinin gözaltına alındığı da öğrenildi. Yürüyüşçüleri Sol Parti Eşbaşkanı Jean-Luc Mélenchon ve eski sözcüsü Clemantine Autain karşıladı.

İÇİŞLERİ BAKANI ANTİLLER GEZİSİNDEN ERKEN DÖNECEK

Bu arada Antiller’e bir ziyarette bulunan Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, ziyaretini erken keserek Fransa’ya döneceğini ve iki öğrenciden Leonarda Dibrani’nin sınır dışı edilmesi ile ilgili dosyayı inceleyeceği bildirildi.


Fransa'da Roman asıllı 15 yaşındaki Leonarda Dibrani Kosova'ya, 19 yaşındaki Ermeni kökenli Khatchik Kaçatryan ise Ermenistan'a geri gönderildi. Paris polisi, Kaçatryan'ın bir marketten hırsızlık yaparken yakalandığını, karakolda da göçmenlik belgelerinin eksik olduğunun anlaşıldığını iddia ederken, Dibrani'nin sınırdışı edilme nedeni de "belge eksikliği" diye açıklamıştı.