Bahadır ÖZERDEM / Mainz

Çırağının sınır dışı kararına tepki gösteren fırıncı, sınır dışı kararını engelleyebilmek için 3 Ocak'tan bu yana açlık grevi yapıyor.

Fırıncı ustası Stefan Ravacley'in, Fransa'ya çocuk yaşta (16) gelen sığınmacı Laye Fodé Traoréiné'yi 2019’da yanına aldığı ve fırıncılık mesleği eğitimi verdiği bildiriliyor. Gine doğumlu gencin 18 yaşına ulaşmasıyla, böylece sınır dışı edilmesinin mümkün hale geldiği belirtiliyor.

26 OCAK TARİHİNE KADAR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDECEK

İnternet haber sitesi Brut'a konuşan Fransız fırıncı, açlık grevini çırağının Fransa’da kalabilmesi ve yasal oturum izni alabilmesi için başlattığını belirterek, sınır dışı edilmesine yönelik itiraz konusunda kararın verileceği 26 Ocak tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Öte yandan change.org sitesinde başlatılan ve Laye'nin hayat hikayesine yer verilen, 'sınır dışı edilmesin' şeklindeki imza kampanyasına kısa sürede 235 binden fazla kişinin destek verdiği kaydediliyor. 

SANAT  DÜNYASI VE SİYASETTEN DESTEK GELDİ

Fırıncı ustasının sürdürdüğü açlık grevi eylemine sanat dünyası ile siyasetten destek geldi. Oyucunu Marion Cotillard ile Omar Sy ve eski çevre bakanı Nicolas Hulot da çırağın Fransa’da kalmasına destek veriyor.

İşte change.org sitesinde başlatılan o kampanyanın linki:

https://www.change.org/p/contre-l-expulsion-de-laye-notre-apprenti-boulanger-%C3%A0-ses-18-ans?signed=true