-Kadir Taçgın-

 

 


 "Çocuktan çocuğa ve İnsandan insana ışık" başlığı altında gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Soğuk havaya rağmen, etkinliğe çok sayıda Alman ve Türk kökenli engelli ve engelli aileleri katılarak destek verdiler.

 

Etkinlik esnasında  bir konuşma yapan el ele derneği başkanı Ali AkdemirBugün burada rengarenk fenerlerimiz ellerimizde,  İnsandan insana ışıklar saçarak engelli çocuklarımız için yürüyoruz. Bugün burada engelli çocuklarımızın gözlerindeki pırıltının artması için yürüyoruz. Farklı ülkelerden, farklı inançlardan, farklı renklerden olsakta, aynı güneşin, aynı ayın, aynı gökyüzünün altında umut ışıkları ile yürüyoruz. „ dedi.

Türk kökenli sihirbaz Zamaro’da çocuklar için sihirbazlık gösterisinde bulunarak etkinliğe destek verdi.

Fener Alayında bir konuşma yapan Nicos Farm derneği başkanı Arnold Schnittger’de, fener alayına katılan konuklara teşekkür ederek, “ Engelliler bu toplumun ayrılmaz bir parçasıdır, onlaı görmezden gelemeyiz. Amacımız engelli, engelsiz bireyler olarak ortaklaşa birşeyler yapabileceğimizi göstermektir.“ diye görüşlerini ifade etti.

 

'Çocuktan, Çocuğa Işık Seli'

 

Hamburg belediye binasının önünde yapılan konuşmalarının ardından, okullarda engelsiz çocuklar tarafından hazırlanan fenerler ve  meşalelerle,  el ele vererek  şarkılar söyleyerek çoşkulu bir şekilde yürüyüşe geçen çocuklar ve ailelere, çevredeki araç sürücüleri korna çalarak destek verdiler.

Etkinliğe sanatçı Dilek Eser’de katılar destek verdi. Dilek Eser  yeni çıkardığı albümünü  engelli çocuklara ve ailelerine  hediye etti.

Alster gölü çevresinde ışık zinciri şeklinde devam eden ve ilgi çeken fener alayı,  jungferstieg’de itfaiyenin havai fişek gösterisiyle
son buldu.