IKDP lideri Dr. Abdurrahman Kasımlo’nun katledilişinin 25. yıldönümünde İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen bir yürüyüş ile anıldı. 
İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-İ) Yurtdışı Komitesince düzenlenen gösteride Kürd lider Dr. Abdurrahman Kasımlo’nun katledilişinin 25. yıldönümünde İsveç’in başkenti Stockholm’un Sergel Meydanı’nda toplanan yüzlerce gösterici tarafından anıldı. 
Gösteriye katilan Dr. Kasımlo’nun mücadele arkadaşları, İsveçli politikacı ve insan hakları savunucuları, Dr. Kasımlo’nun katilleri adalet karşısına çıkarılana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.
Yürüyüşte konuşan gazeteci-yazar Kurdo Baksi, 13 Temmuz 1989 tarihinde Dr. Kasımlo ve arkadaşlarının Viyana’da katledilmelerinin dünyanın her tarafında yaşayan Kürtleri mateme boğduğunu söyledi.
Basnews'in haberine göre Baksi, Kasımlo'nun Kürdlerin özgürlük mücadelesini dünya kamuoyuna tanıtmak için uluslararası alanda çalışmalar yapan önemli Kürd liderlerden biri olduğunu belirterek, bu çalışmalarından dolayı İran rejiminin hedefi haline geldiğini söyledi.
İsveçli diplomat ve Avrupa Konseyi eski İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg ise eylemin amacınının Kasımlo’yu anmanın yanı sıra, İran rejiminin katliamları ve terörünü  protesto amacını taşıdığını söyledi.
Hammarberg, “O unutulmadı. Katledilmesinden 25 yıl sonra hala O’nun bıraktığı boşluğu hissediyoruz. Eğer yaşasaydı bugün Ortadoğu’daki durum çok daha farklı olacaktı. Onun bıraktığı demokrasi ve insan hakları mücadelesini sürdürmek zorundayız” dedi.