Almanya'nın Kiel kentinde yaşayan Dersim kökenli iş insanı Yüksel Dalgıç (57), geçiridiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

1978 yılından bu yana Almanya'da yaşayan Yüksel Dalgıç'ın bir süredir yüksek tansiyon hastası olduğu kaydedildi.

Kalp krizi geçirdiği güne kadar iş hayatına devam eden Dalgıç'ın beklenmeyen vefatı, başta ailesi olmak üzere yakın arkadaş çevresi ve sevenlerini derin yasa boğdu.

Geçmiş yıllarda bir süre ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) bünyesinde siyasal faaliyetlerde bulunduğu, çevresinde paylaşımcılığı ve güleryüzlülğü ile tanındığı aktarıldı.

ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Vefatından kısa süre önce ailesine organlarını bağışlamak istediğini açıklayan Yüksel Dalgıç için, Kiel Alevi Toplumu avlusunda cenaze töreni düzenlendi.

Duygusal anların yaşandığı törende Dalgıç'ın cenazesi, dostlarının omuzlarında Süd Friedhof mezarlığına kadar taşınarak sonsuzluğa uğurlandı.

Mücadele arkadaşlarının kısa konuşmaları sonrası, Dalgıç'ın sevdiği Türkçe ve Kürtçe ezgiler ile devam eden cenaze törenine, soğuk havaya rağmen toplumun çeşitli katmanlarından yüzlerce seveninin katılması dikkat çekti.