Güney Çin’in Guangdong bölgesinin Lianshan Dağı köylüleri bölgelerine gelen turistlere poşetlere doldurdukları dağ ve orman havasını satıyorlar.

Lianshan Dağı köylülerinin satışları için buldukları sloganlar da hayli ilgi çekici. Köylüler satışlarında ‘‘Bir poşet hava, satın alınan sağlıktır’’, ‘‘Endüstriyel kirli hava içermez’’ gibi sloganlarla poşetlerdeki temiz havayı turistlere satmaya çalışıyorlar. Köylüler temiz hava doldurdukları poşetlerin içine dağ ve ormandan topladıkları çiçeklerini de koyuyorlar.

Poşetlere doldurdukları temiz havayı poşeti 10 ile 30 Yuan (1.5 – 4.6 $ ) fiyatına satan köylülerin ticari grişimi bazı turistler tarafından komik karşılanırken bazı turistler fiyatları düşürmek için köylülerle pazarlık ediyorlar. Bazı turistler ise poşetler içinde satın aldıkları Linshan Dağı temiz havasını beraberlerinde yaşadıklara şehirlere taşıyorlar.

Çalıştığı Guangdong Bölgesi başkenti Guangzhou’dan üç yıl önce hava kirliliğinden kaçmak için köyüne geri dönen ticari girişimin fikir sahibi Zhi Chenglin ‘‘temiz hava’’ satma düşüncesinin şehirlerde yaşayanlara çevrenin korunmasının önemini tekrardan hatırlatmasını umuyor.