Yetkililer ilk belirlemelere göre en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artmasının beklendiğini açıkladı.

Arama kurtarma görevlileri devam eden artçı şoklar ve toprak kaymaları nedeniyle, depremden en kötü etkilenen bölgelere ulaşmakta zorlanıyor.

Depremin yerel saatle 08:02’de meydana geldiği ve ilk belirlemelerde büyüklüğünün 7.0 olduğu belirtildi.

Merkez üssünün eyalet başkenti Chengdu’ya 115 kilometre mesafede bir kırsal bölge olduğu belirlendi.

2008 yılında yine Siçuan’da meydana gelen depremde on binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

'Evimiz yıkıldı, her şey yıkıldı'

Devlet televizyonu CCTV Lushan’da yaralıların hastaneye taşındığını gösteren görüntüler yayımladı.

CCTV kamerasına konuşan bir yaralının “Hala eski evimizde yaşıyoruz, yenisi henüz tamamlanmamıştı. Evimiz yıkıldı. Her şey yıkıldı” dediği aktarıldı.

Özellikle Lushan’ın ağır hasar aldığı anlaşılan depremin artçı şokları devam ederken, bölgede elektrik, su ve telefon hatlarının kesik olduğu belirtildi.

Chengdu’da dasarsıntıları hisseden insanların battaniyelere sarınmış halde sokaklara çıktıkları izlendi.

Olayı yaşayanlardan Ozment “Üzerime alelacele bir şey attım ve binanın bahçesine koştum. Telefon etmek neredeyse imkansızdı. Herkes akrabalılarına ulaşmaya çalışıyordu” dedi.

Resmi Haber ajansı Xinhua 2000 askerin arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye transfer edildiğini bildirdi.

Başbakan Li Keqiang’da çalışmaları izlemek üzere bölgeye gitti.

Xinhua haber ajansı başbakanın “Şu anda en acil mesele depremden sonra hayatları kurtarabilmek için altından daha değerli olan ilk 24 saati en iyi şekilde değerlendirmek” dediğini aktardı.

2008 yılında meydana gelen deprem en az 5 milyon kişiyi evsiz bırakmıştı.