Hamburg'da evsiz barksızlar yararına yayınlanan Hinz und Kuntz adlı sokak gazetesinde Birgit Müller'in haberine göre, Bulgaristan kökenli Roman müzisyen Marin Vasilev, "Ciguli'nin kardeşi"  daha önce geçirdiği bir kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılır. Doktorun tedavi olmalısın tavsiyesini, sigortası olmadığı için "masrafları ödeyemem" diye kabul etmeyerek hastanede kalmaz.

Reeperbahn semtinde geçirdiği ikinci bir kalp krizinde ise, henüz doktor müdahalesi dahi yapılmadan yolda can verir.

Kendisi gibi, Bulgaristan'daki ailesi de yoksulluklar içinde kıvranan Marin, senelerce ailesine yardım etmek için müziğinden vazgeçmez.

Aynı yerde yarım saati geçen müzik gösterileri için Altona Belediye görevlilerine bir çok kez 80 Euro para cezası vermek zorunda kalır. Parası olmadığından defalarca kez Akordiyonu'na Belediye'ce el konulur.

Tanıdıkları ve çevresinden topladığı paralarla Çalgı aletine tekrar kavuşarak müziğine devam eder. Marin Vasilev aramızdan biriydi.Kendi halinde ve yoksulluk içinde dünyanın en zengin liman kentlerinden biri olan Hamburg'da sigortasız olduğu için yaşamını kaybetmiş olması, kapitalist düzen adına utanç verici olmalı. Altonalılar Marin ve müziğini her zaman hasretle özleyecekler.