ANKARA’DA ÜÇ GÜNLÜK BİR ÇALIŞTAY YAPAN CHP YURT DIŞI BİRLİKLERİ TOPLANTISI SONA ERDİ.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelen CHP Yurtdışı Birlik temsilcileri, Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı, eğitim, emeklilik, çifte vatandaşlık, bedelli askerlik ev yurt dışının yeni bir seçim bölgesi olarak kabule dilmesi gibi konuları ele aldılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışından gelen temsilcilere tam yedi saat zaman ayırarak yurt dışı örgütlenmesine  ayrı bir önem verdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, sorunların bilincinde olduğunu belirterek özellikle yurt dışındaki vatandaşlarımızın CHP için ayrı bir önem taşıdığını altını çizerek vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ‘Yurtdışı Birlikleri; gerek Partimiz gerek ülkemiz için yurtdışında etkili ve karar alım süreçlerinde önemli bir aktör haline gelecektir. Bu bağlamda, CHP Enternasyonal’in kurulmasına yönelik çalışmalar ivedilikle başlatılacaktır.’  dedi.


Faruk Loğoğlu, özetle; ‘Ülkemiz önemli ve kırılgan bir süreçten geçmektedir. Üniversitesi, yargısı, sanat, iş dünyası, medyası ve emekçileriyle tüm toplum baskı  altındadır. Bizi biz eden değerlerimizi yok etmeye çalışan ve nefret politikalarını yaygınlaştıran iktidarın otoriter, vurdum duymaz tutumu sertleşmektedir.



Toplumun farklı kesimleri arasında var olan köprüleri yıkmaya kararlı olan AKP iktidarı, yüzünü kuruluşundan bu yana batıya ve uygarlığa çevirmiş ülkemizin, bağlarını da koparmaya çalışmaktadır. Barışçıl tutumuyla dünya üzerinde taraflı tarafsız her kesimin güvenini kazanan ülkemizin, bu karanlık dönemde temel dış politika tercihi değiştirilmekte ve emperyal çıkarlar uğruna çatışmalarda taraf durumuna düşürülmektedir’ şeklinde konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Faruk Loğoğlu’nun başkanlığında   yapılan toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Perihan Sarı, Sencer Ayata, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Milletvekilleri Osman Korutürk, Süleyman Çelebi, Durdu Özbolat, Müslim Sarı,  Mehmet Ali Ediboğlu, Atilla Kart, Atilla Emek ve Ülkü Caner’de katıldılar.

 

Üç günlü çalıştayın ardından bir açıklama yapan CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, ‘Böylesine zor ve önemli bir dönemde Türkiye’yi uygarlık ve demokrasiyle buluşturan Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Gücünü 90 yıllık Cumhuriyet’in temel değerlerinden alan, yüzü evrensel sosyal demokrat ilkelere dönük  CHP,  kararlı duruşunu bu zor süreçte de sürdürecektir. Partimiz Yurtdışı Örgütlenme Çalışmalarına son derece önem vermektedir. Partimiz yurt dışında etkin ve güçlü bir yapıya sahip olacaktır.  CHP Yurtdışı Birlikleri, toplumun tüm katmanlarını kucaklayarak Sosyal Demokrat görüşün ortak adresi  ve Avrupa’nın güçlü bir dinamiği olacaktır’ dedi.