Mustafa Akpolat
 
Berkin'in hastanede komada 269 gün süren yaşam mücadelesini dün kaybetmesiyle, ülkede ve yurtdışında binlerce insan sokaklara dökülmüş ve bir çok şehirde, polisin müdahalesine rağmen eylemler sabah kadar devam etmişti.


12 Mart Çarşamba günü Berkin Elvan'ın, İstanbul Okmeydanı Cem Evi'ndeki cenaze töreninden sonra on binlerce insan, cenaze kortejiyle Feriköy Mezarlığına kadar yürüyerek, tepkilerini dile getirip AKP hükmetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etti. Berkin Elvan toprağa verildikten sonra polis göstericilere Gezi eylemlerindeki gibi saldırmış ve yaralananlar ile gözaltılar olmuştu.


Almanya'da birçok  şehirde düzenlenen eylem ve yürüyüşlerde, AKP hükümeti protesto edilerek Berkin Elvan anıldı.

Hamburg'da dün ölüm haberinin alınmasından sonra, Hamburg Demokratik Güç Birliği platformu tarafından, TC Başkonsolosluğu önünde bir miting düzenlendi.


12 Mart Çarşamba günü,  
yaklaşık bin kişinin katıldığı bir yürüyüşle Hamburg Merkezi Tren istasyonunda başlayan ve  Gänsemarkt'ta biten bir mitingle, Berkin Elvan'ın ölümü protesto edildi.  Yürüyüş boyunca dağıtılan almanca ve türkçe bildiriler, yürüyüş esnasında yapılan konuşmalar ve sloganlarla Berkin'in ölümü lanetlendi.


Gösteriye katılanlar,  ellerinde Berkin Elvan'ın  fotoğrafı ve  dövizlerle  şehrin en kalabalık caddelerinde  yürüyerek, ''Ben Berkin Elvan'ım'',   ‘Her yer Direniş, Her Yer Taksim, Katil devlet hesap verecek, direne direne kazanacağız’ içerikli sloganlar attılar.