2015 Mart ayına kadar kayıp başvurusunda bulunulan insaların 452’si yetişkin, 225’i genç ve 147’siinin de çocuk olduğu belirtildi. Uluslararası Polis İşbirliği Bölüm Şefi Regine Wieselthaler-Buchmann bir basın toplantısı düzenleyerek ülkede kayıplar listesine giren insanların istatistiklerini açıkladı. Geride bıraktığımız 2014 yılı içerisinde 7 Bin 705 Kişi hakkında kayıp ihbarı geldiğini anlatan Wieselthaler-Buchmann: “ Kayıplardan 249’u halen bulunamadı ve hiçbir ize de rastlanamadı. Kaybolan bir insan ilk 48 saat içerisinde bulunamazsa büyük ihtimalle ölmüş veya öldürülmüş olarak bulunuyor. Bu tür kayıp vakalarını engellemek için Bad Ischl ve Linz şehirlerinde kayıpları önleme merkezini kurduk. Bu merkezin çalışmaları olumlu sonuçlar verdi ve kayıp vakaları Yüzde 33 düştü.” dedi.

Avusturya Kayıp Merkezi (KAP) Başmüfettişi Stefan Mayer ise: “ Kaybolan çocukların büyük çoğunluğunun kaçırıldığını düşünüyoruz. Dağlık kesimlerde kaybolan dağcıları arama kurtarma ekipleriyle işbirliği yaparak ölü ya da diri bulmaya çalışıyoruz. Nehir ve göllerde boğulma nedeniyle de kayıplar listesine girenler var. Sadece Vorarlberg eyaletindeki Bodensee Gölü’nde 100 kişinin boğularak öldüğünü ve halen cesetlerine ulaşılamadığını söyleyebilirim.” dedi.

Kayıpların cinsiyeti ise 572 erkek  252 kadın olarak açıklandı. Ortadan kaybolan 7 Bin 705 kişiden 5 Bin 99’unun ise defalarca bulunup tekrar kaybolduğu rapor edildi.