Almanya'nın liman kenti Hamburg'da 3 Ekim günü Alevi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programa, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay'da konuşmacı olarak katılacak.

ATİF öncülüğünde düzenlenecek organizasyonla, ölümünün 37'nci yıldönünümü vesilesiyle Yılmaz Güney anılacak.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay'ın da konuşmacı olarak katılacağı programda ATİK Eş Başkanı Süleyman Gürcan'da bir konuşma yapacak. 3 Ekim Saat 15.00'de Alevi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programda ayrıca Özden Çiçek ve Grup Cemre'de sahne alacak.

Etkinlik programı ile ilgili ATİF'ten yapılan açıklamada, Yeşilçam sanatçısı Güney'in devrimci yönüne dikkat çekilerek, ''Yaşamak, her şeyden önce ezilenlerin kurtuluşu için yaşamak ve bunun için her türlü bedeli göze almak, yaşamı Tay dağı kadar yüce kılmaktadır. Yılmaz Güney attığı her adımda devrimci sanat ve edebiyat cephesinin güçlü sesi olmaya çalıştı. O, bir yandan Yeşilçam alanında alternatif sinema yaratma mücadelesi verirken, öte yandan yaşamın her alanında faşizme karşı mücadele etti. Çünkü o, devrimci bir sinema sanatçısının görevlerinin karmaşık olduğunun bilincindeydi. Uzun bir tutsaklık sürecinden sonra 1981 yılının Ekim ayında ülkesini terk etmek zorunda kalan Güney, 'Benim için sürgün, dünyanın çeşitli halklarıyla ilişki kurmak demektir.' diyerek, yurt dışında da onurlu duruşunu devam ettirdi. Yılmaz Güney’i, ölümünün 37'nci yıldönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz program ile anacağız. Etkinliğe tüm demokrat, devrimci, yurtsever birey ve kurumları davet ediyoruz.'' denildi. 

Gazze'de uçaktan atılan yardımlar sonrası 5 kişi öldü Gazze'de uçaktan atılan yardımlar sonrası 5 kişi öldü