ABD'li doktor hastaların serumlarına zehir katmış! ABD'li doktor hastaların serumlarına zehir katmış!

Almanya'da ırkçılık yeni yıl da durmak bilmedi.

Almanya‘nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin 95 bin nüfuslu‘‘orman şehri‘‘ Iserlohn merkez mezarlığında müslümanların mezarları tahrip edildi.

Iserlohn ve çevresinde de okunan, eyaletin önemli gazetelerinden Westfälischer Rundschau (WR) gazetesinde Jennifer Katz‘ın haberine göre Pazar günü Iserlohn şehri merkez mezarlığında aralarında bir çok Almanın‘da bulunduğu yaklaşık 300 kişi mezarların tahrip edilmesini, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğü protesto etti, anma düzenledi..

Hatırlanacak olursa, yılbaşı gecesi bilinmeyen ama tahminen ırkçı kişiler tarafından aynı geçen yılbaşındaki gibi Iserlohn büyük şehir mezarlığının Müslüman kesimindeki 30 mezarın mezar taşları yıkılmış, mezarlar tahrip edilmişti. Devlet güvenlik polisi de ölülerin huzurunun bozulması nedeniyle Cumartesi öğleden sonradan beri soruşturma yürütüyordu. Mezarları yıkılan ölülerin Akrabaları, Cumartesi öğleden sonra erken saatlerde mezar taşlarının, bitkilerin ve süslemelerin tahrip olduğunu fark ederek polise ihbar etmişti.

Bu çirkin ırkçı saldırıda aralarında Türk kökenliler ve diğer müslüman milletlerden insanların yattığı yaklaşık 30 mezarlık tahrip edilmiş bu kişilerin akrabaları ve arkadaşları, Facebook gönderileri aracılığıyla İserlohn ve çevresindeki müslüman halkı hızla bilgilendirmişti.

Kırılan mezar taşları ve etrafa dağılan nesneleri görenler son derece endişeye düşmüş bazıları ağlamış, bazıları da yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Dedesi mezarlığın etkilenen bölümünde gömülü olan 29 yaşındaki Jusef Halla, “Bu insanlık dışı bir olay. Bunun siyaset veya dinle ilgisi yoktur. Böyle bir şeyin ikinci kez olacağını kırmızı çizginin aşılacağını hiç düşünmemiş, beklememiştim. Mezarlar on yıldan fazladır orada, ortada ama daha önce böyle bir şey olmamıştı.‘‘ dedi.

Maddi değil manevi tahribat çok büyük

Mezarları tahrip edilenlerin Polise gidip şikayette bulunan akrabaları Hagen polis memurları tarafından kendilerine iyi davranılmadığını ve bundan hiç bir şey çıkmayacağını, suçluların bulunmayacağını iddia ettiler.

Konuyla ilgili bilgi verebilecek tanıkların 02331 / 986-2066 numaralı polis telefonunu arayıp iletişime geçmeleri rica edildi. Polis ve Hagen Cumhuriyet Savcısı tarafından öğleden sonra yapılan ortak açıklamada, "Şu anda basına daha fazla bilgi veremeyeceğiz" denildi.

Mezarlıklar her ülkede belki de kötürde “kutsal alanlar” veya tabu alanları olarak da kabul edilebilirler. Almanya‘da ne yazıkki her yıl bir çok yerde Yahudi ve Müslümanların mezarlıkları tahrip ediliyor, İnanç merkezleri Camiler, Sinagoglar saldırıya uğruyor. Irkçılık karştı büstler, anıtlar yıkılmakta olup ırkçı sözler yazılmaktadır. Bu da maalesef diğer Almanya‘nın bir yüzü, gerçeği. Yakınlarının mezarları tahrip edilen yurttaşlarımıza buradan geçmiş olsun diyoruz.

Mehmet TANLI