Almanya'da Göç ve Uyum'dan sorumlu Bakan Aydan Özoğuz  ile eyalet milletvekili Kazım Abacı'nın ( SPD) katılarak destek verdiği kampanyayı Alman Kemik İliği Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) düzenledi. SPD Altona Belediye Meclis üyesi Mithat Çapar ile Hamburglu futbolcu Ivan  Klasnic de kan vererek kampanyayı ileriki süreçlerde de destekleyeceklerini açıkladılar. Dr. Bülent Uğurlu eşliğinde yapılan kan bağışı kampanyasına Hamburglu bir grup genç de katılarak destek verdi. Kampanya esnasında,100 kişi yeni kaydını yaptırarark , 500 Euro da bağışda bulundu.


Kan kanseri hastalarına, aynı kökenden ve coğrafyadan olan insanlar arasından uygun kök hücre bulma şansının daha yüksek olduğunu söyleyen DKMS'in gönüllü çalışanı Kader Benli, “Hayatları kök hücre nakline bağlı çok sayıda Türkiye kökenli hasta bulunmasına rağmen, ne yazık ki doku tipleme yaptıran gönüllü sayısı istediğimiz oranda değil. Basit bir doku tiplemeyle herkes hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle düzenlediğimiz kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum’ açıklamasını yaptı.

Hamburg'da tanınan bazı çatı kuruluşları temsilcileri de dahil, birçok sivil toplum örgütünün neden kampanyanıza duyarsız kaldı sorusuna da 
DKMS'in gönüllü çalışanı Kader Benli şu cevabı verdi. "Biz herkese aynı mesafede duruyoruz. Yaptığımız gönüllü ve insani bir dayanışmadır. Hiçbir çıkar temeli gözetmeyen böylesi bir girişime uzak duranlar, cevabını kendileri vermelidir." dedi.