Alaçatı Meydanı'nda düzenlenen açılış töreni, İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle start aldı. Açılış törenine başta Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun olmak üzere Alaçatılılar ve tatil için beldede bulunan turistler katıldı. Alaçatı Belediyesi ve Alaçatı Turizm Derneği'nin ev sahipliğinde 23 Haziran 2012 tarihine kadar sürecek olan festival Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Deli İşi Organizasyonu'nun katkılarıyla gerçekleştiği belirtildi.

ALAÇATI'DA SANAT DA VAR DEMEK İÇİN

Festivalin açılış konuşmasını yapan Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav, sevilen sanatçıların konserlerinden MillFest Moda Günleri'ne, sörf yarışmalarından Turfest Rallisi'ne kadar uzanan etkinlikleriyle yaza harika bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Baylav, "Festivalimizi Alaçatı'nın deniz, spor ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür sanatta da ismini çok daha büyük alanlarda duyurması amacıyla düzenledik" diye konuştu.

PROGRAM ÇOK ZENGİN

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel yaptığı konuşmada, başlangıçta kendisini ziyaret eden organizasyon komitesini dinledikten sonra böyle kapsamlı bir organizasyonun altından kalkabilecekleri konusunda kuşkuları olduğunu belirterek, "Ama şimdi görüyorum ki amaca ulaşılmış. Konserler, yarışmalar ve moda etkinlikleriyle güzel bir festival olacak, program oldukça zengin. Bu festival büyük iller ve şehirlerin yaptığı festivallere benziyor ve hatta aşıyor. Emek veren rkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

İLKLERE İMZA ATAN ALAÇATI

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise ilklere imza atan ve Türkiye'ye örnek olan Alaçatı'nın yine hareketli günler geçireceğini vurgulayarak, "Moda tasarımcısı arkadaşlarla, sanatçı ve müzisyen arkadaşlarla yaza iyi bir moralle ve dolu dolu gireceğiz" dedi.

KORCAN KARAR'DAN DENİZ VE MEHTAP

Konuşmaların ardından İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası yöresel türkülerden, uluslararası klasik müzik dehalarının parçalarına kadar seçkin parçalardan oluşan bir konser verdi. Televizyon sunucusu Korcan Karar orkestra eşliğinde `Deniz ve Mehtap' parçasını seslendirdi. Gece saat 22.00'de ise Can Bonomo Bu Bi Olay Yeri'nde bir konser vereceği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN ÜNLÜ SESLERİ

Uluslararası Alaçatı Festivali 2012 süresince Türkiye'nin birbirinden ünlü modacılarının da dahil olacağı MillFest Moda Günleri, Alaçatı Değirmenler Altı'nda modaya ilgi duyanları bir araya getirirken; spor meraklıları da Alaçatı sörf istasyonlarında düzenlenecek yarışmalara katılabilecek. Festival kapsamında ayrıca Buika, Cem Adrian, MFÖ, Pamela, Grup Gündoğarken, Bulutsuzluk Özlemi, Emir Ersoy Projekto Cubano ve Perez Fernandez Cuban Beats konserleriyle müzikseverler unutulmaz saatler yaşayacak.

FO(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)