Westdeutsche Allgemeine Zeitung, araştırma sonuçlarını yayınlarken, bir Alman’ın, günde ortalama 4 saatini televizyon karşısında geçirdiğine dikkat çekti.

Kişilerin günlük 8 saatlik uyku gereksinimi çıkarıldığında kalan süreye bakılarak ömrünün 4’te 1’inin televizyonun karşısında geçirildiğini kaydeden gazete, “Araştırmaya göre; televizyon, onun en yakın arkadaşı.


Peki, cihaz gerçekten bunu hak ediyor mu? Elindeki imkânlarla karşılaştırıldığında kamu yayıncılığı yapan televizyon kanalları cesaretsizlikten kaybediyor. Eğer program yapımcıları seyirciyi, onlardan bir şey beklememek gerektiğine inanacak kadar küçümsüyorsa, insanın öfkelenmesi için halk eğitim müessesesi kavramını işe karıştırmaya bile gerek yok” diye devam etti.

Alman gazetesi, televizyonun hiçbir zaman düzgün bir bilgi kaynağı olmadığını sadece eğlence anlamında talihli anları olduğunu ancak,  ondan da geriye pek bir şey kalmadığını savundu. Gazete, şöyle devam etti:

“En güzel programlar gece yarısında ölüme terk edildi ya da haber kanallarına kaydı. Seyirciler televizyon kanallarından intikamını henüz almadı. Ancak gençlerin alışkanlıkları değişiyor, programları bizzat tasarlama eğilimi büyüyor. Bunun daha fazla kalite talebi mi olduğu, belirsiz. Ama eğer televizyon kanalları, bizi aptallaştırdığı suçlamasından kurtulmak istiyorsa, biraz daha cesur olmalı."