KÖK HÜCRE VERİCİSİ OLUN!

Bremen’de yaşayan 7 yaşındaki Yiğit Akdeniz Anemisi hastası ve onun durumunda olduğu gibi birçok hastanın iyileşmesi ancak kök hücre nakli ile mümkün. Çoğu hasta maalesef hala uygun bir verici bulamıyor.

Bu nedenle Yiğit’in ailesi DKMS Alman Kemik İliği Bankası ile birlikte halka açık kayıt kampanyası düzenleyecek. Kimbilir belki sizin kök hücreleriniz de bir hastanın hayatını kurtaracaktır.

Bremen Sağlık Senatörü Dr. Hermann Schulte-Sasse'nin himayesinde devam eden kampanyada Yiğit ve diğer hastalar için el ele!

KAYIT KAMPANYASI:

Pazar 22 Haziran 2014
saat 12:00 ila 18:00 arası

DITIB Türkisch-Islamische Gemeinde zu Bremen e.V.

Selimiye Camii Kreinsloger 126 28777 Bremen

PARA BAĞIŞI: DKMS Bağış Hesap Numarası

IBAN DE97200505501217149242 BIC HASPDEHHXXX Sparkasse Hamburg ya da Charity SMS „DKMS Aktion2“ yazıp 8 11 90‘a gönderin ve böylelikle 5 Euro* bağıslayın!
*4,83 Euro DKMS’e bağıslanacaktır.


Konuyla ilgili zapilan basın açıklaması şu şekilde:

Yiğit yaşamak istiyor!

 Bremen’de Kayıt Kampanyası

Köln/ Bremen - 7 yaşındaki Yiğit kan kanseri hastası. Ona ve onun gibi hastalara yardım etmek için DKMS Alman Kemik İliği Bankası 22.06.2014 tarihinde bir kayıt kampanyası düzenliyor. Herkes yardım edebilir: 18 ile 55 yaş arası ve sağlıklı olan kişiler verici olarak kaydını yaptırabilir. Aynı zamanda para bağışlayarak doku tipi belirleme işlemlerinin finansmanına katkıda bulunmak da mümkün. Kampanyanın himayeliğini Bremen Sağlık Senatörü Dr. Schulte-Sasse üstlendi.

 

Yiğit kan kanseri hastası. Yiğit hayatta kalabilmesi için -dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan- bir insanın kendisiyle hemen hemen aynı doku özellliklerine sahip olması ve kök hücre vericisi olmaya hazır olması gerekiyor. Evet ama böyle bir insan nasıl bulunur? İki insanın neredeyse aynı doku özelliklerine sahip olması çok nadir rastlanan bir durumdur. En iyi şartlarda bu oran 1:20.000’dir. En kötü şartlarda bu oran ise 1:bir kaç milyondur. Uygun bir verici bulmaktaki zorluğun nedenlerinden biri de kök hücre vericisi olmak isteyen insan sayısının hala çok düşük olmasıdır. Zira herhangi bir kemik iliği bankasına kaydını yaptırmamış olan bir kişiyi bulmak da mümkün değildir.

Yiğit için uygun bir verici bulmak amacıyla dünya genelinde yürütülen arama çalışmaları bugüne kadar sonuç vermedi. Yigit yardımcı olmak için DKMS Alman Kemik İliği Bankası ile birlikte bir kayıt kampanyası düzenleyen arkadaşları ve ailesi mümkün olduğunca çok sayıda insanın bu kampanyaya katılarak doku grubunun belirlenebilmesi için kan vermesini umut ediyorlar. Kök hücre vericisi olmak için DKMS’e kayıt yaptıran herkes dünya genelinde hastalar için bir umut ışığı olur ve belki de pek yakında bir hastanın hayatını kurtarır. Kampanya aşağıdaki gün ve saatlerde yapılacaktır:

 

Pazar, 22 Haziran 2014

saat 12 ila 18 arası

DITIB Türkisch-Islamische Gemeinde zu Bremen e.V. Selimiye Moschee

Kreinsloger 126,

28777 Bremen