Çok sayıda Türkiye kökenli'nin yaşadığı Gadevang semti yakınlarındaki ormanda gece saat 02.00 sıralarında uyurken bulunan küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu, sadece aşırı sivrisinek sokması yüzünden bir gözünün tamamen kapalı olduğu bildirildi. Aramaya bölgede yaşayan çok sayıda Türkiye kökenli'nin de katıldığı bildirildi.

 

Emniyet Müdürü Ulrik Linden küçük Storm'un kaybolduğu akşam öğleden sonra, ülkenin çeşitli bölgelerinden sivil savunma ekiplerinin Hilleröd şehrine gelerek, polisin arama çalışmalarına katıldığını belirterek "Storm saat 02,07'de ormanın içinde uyurken polis köpeği tarafından bulundu. Bulunduğu yere nasıl geldi bilinmiyor ama bölgedeki kamera görüntüleri bisikletiyle ormanlık alana doğru gittiğini gösteriyor. Arama çalışmalarına doktor, hemşire ve psikologlar yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İnsanlar sosyal medya aracılığı haberleşerek polise yardımcı oldular, ancak bizim bu tür durumlarda halktan yardım almamız bazı kurallara bağlı. Sonuçta küçük çocuğu hayatta bulduğumuz için hem ailesi hem biz çok rahatladık" dedi.

 

Küçük çocuğun ailesi de yaptığı kısa açıklamada 2 yaşındaki Storm'un durumunun iyi olduğunu sadece aşını sinek ısırması yüzünden maçtan çıkmış bir boksöre benzediğini belirterek arama çalışmalarına katılanlara teşekkür ettiler.