Milliyetçiler ve dinciler, neden işçinin, köylünün ve yoksulun yanında değiller.
Sağcılar ve ümmetçiler işçiyi, köylüyü ve yoksulları ilgilendiren konularda ortalıkta görünmüyorlar, Niçin? Neden?  
Kötülükten ve haksızlıktan yana olanlar kimler?  Merak eden var mı? 
Doğanın talan edilmesine göz yumup, doğaya sahip çıkanlara saldıranlar kimlerdir? 
Neden, doğaya bu kötülüğü yapıyorlar? Emperyalist tekellerin ve yerli işbirlikçilerin sermaye birikimi için insanların nefes aldığı , hayvanlarin özgür yaşadığı ormanları niçin kesiyorlar? Canlıların yaşam alanlarını yakıp talan edenler kimlerdir?

Bilerek yakılan ormanların yerine gökdelen dikenler, çok lüx villaları yapanlar kimlerdir? Yoksul emekçi mi, zenginler mi?  
 

Ey milliyetçiler! Ey dinciler! Ey sağcılar!
 

İnsan olmak çok mu zor? İşçiden köylüden yana olmak insanlık değil mi? İşçiye köylüye zamı, zulmü layık gören partileri ve kötülükleri yapanları neden sorgulamıyorsunuz?  

Sağcılar, milliyetçiler ve dinciler, emekçilerin, köylülelerin, işçilerin sorunlarını bir gün olsun ağızlarına almıyorlar. Neden ? Bir gün olsun sokağa çıkıp işçilerin haklarını talep etmiyorlar? Niçin? Sağcıların, ülkücülerin, milliyetçilerin, dincilerin hak aramaktan yana olmadığı ayan beyan ortadayken neden sesleri çıkmıyor? Nerede bir hak alma mücadelesi varsa, nerede bir emek düşmanlığı varsa, nerede farklı kültürel bir etkinlik varsa, nerede Kürdlerle ilgili bir talep varsa, özetle nerede bir sistem baskısı ve zülmü varsa sağcılar, ülkücüler, milliyetçiler, dinciler toplu saldırı halinde oradalar. Neden, Niçin, yoksullara karşı bir araya geliyorlar? İşçilerin grev taleplerine, işçilerin hakkını istemelerine, emekçilerin doğayı korumalarına saldırıyorlar? Neden? Niçin?

Nedeni belli olan saldırılara organize olanlar sağcılar ve dinciler  değil mi? zenginin saltanatını korumak için orada değiller mi? Bu kötülüğün sahipleri neden sorgulanmıyor?  
TBMM'de neden yoksuldan yana, işçiden yana bir kanun maddesine imza atmıyorlar. Yoksulun geçim derdini, işçinin, köylünün, emeklinin, gençlerin, kadınların, çocukların geleceği için, insanca bir yaşam için karar almıyorlar? Neden? Niçin?  
Sistemin başı sıkışsa, neden sağcılar dinciler ilk yardım ekibi gibi koşuyorlar?  

Yoksul köylüler HES'lere karşı direnirken, neden milliyetciler dinciler köylünün yardımına gitmiyor. Emperyalistlere doğayı talan etmesi için dağları ve ormanları satanlar kimlerdir? Yabancı şirketlerin yaptıgı talana milliyetciler dinciler ses çıkarmıyorlar? Neden?  
Köylüler toprağını, dağını suyunu korumak isterken, doğa dostları talana karşı direnirken, işçiler alınterleri için, haklarını alamadıkları için greve giderken ülkücüler, sağcılar dinciler neden karşı çıkıyor? Insanca yaşamak için hakkını arayanlara kim saldırıyor. Yeşil düşmanı olanlar kim/ler? Patronların ve mafyanın yanında her şeye boyun eğenler milliyetçiler ve dinciler değil mi? 
işçiler emekciler; hakkını isterken onlara saldıran sağcılar dinciler değil mi?  

Grevlerde, işçi eylemliliklerinde dayanışma içinde olan emek dostları var. Peki milliyetciler dinciler neden hakkaniyet mücadelesinde yok?  
Savaşa hayır derken yok, barış isterken yok. Neden? Niçin ?  
Doğa talanına karşı yok, Mafyaya karşı mücadelede yok, kadın haklarında yok, emeklinin hakları için yok.  
Peki nerede var?  
Haksızlığın yanında var. Savaş ve silah tacirlerinin istemiyle kirli savaşın yanında saf tutuyorlar? Zam olduğunda sesi çıkmıyor. Neden? Niçin?

Patronun yanında işçiye karşı saldırıda var. İhbarcılık da yalakalık da var. Kötülük de var.  

Ey milliyetçiler! Ey dinciler!

Niçin; patronun sesi soluğu oluyorsun? Neden; işçiyi ve köylüyü ezenden yana oluyorsun?  

Kapitalist sistem, seni kullandıktan sonra, seninle işi bittikten sonra seni bir paçavra gibi attığını düşün. 1970 sonrası komando kamplarında yetiştirilen milliyetçiler ne adına kimin adına kullanıldığını düşün? Emekçilere saldırdığını bir düiün. 12 Eylül darbesinde nasıl gözden çıkarıldıklarını bir düşün. Bir paçavra gibi bir kenara atıldığını ne çabuk unuttun?  
Milliyetçilık adına, vatan adına gençleri bol vaadlerle kandıranlar, gençleri kullananlar gençlik için bir gelecek hazırlamıyorlar. İş alanları, meslek okulları, gençlik evleri kurmuyorlar? Hiç soruyormusun kendine? Neden?

Gençleri, emekten yana, daha iyi şartlarda çalışmak isteyen ve onun mücadelesini veren işçilere ve solculara saldırtanlar kimlerdir? Egemen sistemin katliamlarını teşhir edenlere karşı gençliği kimler ne adına kışkırtıyor. Hiç düşündün mü?  
 

Unutma, seni yeteri kadar kullandıktan sonra yine bir kağıt gibi buruşturup fırtlatıp atacaklarından kuşkun olmasın. Komando kamplarında yetiştirilenlerin nasıl insan avına çıktıklarını bir hatırla. Ülkücülerin öldürdüğü binlerce insanı bir hatırla, Maraş katliamında yaptığı vahşeti bir araştır, bir oku. MHP ile ilgili mahkeme tutanaklarına bir bak. Cumhuriyet gazetesi yayınladı, merak edersen bulup okursun. Fikri sermayeden ve egemen sistemden yana olan bir partilerin emek ve halk düşmanlığı ortadayken, onu görmemezlikten gelmek insanlık olabilir mi? 
Yoksul insanların haklarını savunmak için mi, yoksa patronların saltanatı için mi varsın? 

 

Sivas'da Çorum'da din adına yapılan vahşeti kimler kınadı, hiç sordun mu kendine? Neden din ve milliyetçilik adına insan yakılıyor insan öldürülüyor?  
Şeriatçı İşid’çileri destekleyen kimlerdir? Işid vahşetine sessiz kalanlar kimlerdir?  

Din adına yapılan vahşetleri bir gün olsun sokağa çıkıp protesto eden ülkücüleri dincileri gören var mı ? 
 

Emekten yana olmalısın, işçiden yana olmalısın, yoksul köylünün yanında ol ki, insan olduğun anlaşılsın. Senin geleceğin emekten yana olan işçilerin, köylülerin yanıdır. Bir avuç para babasının saltanıtını savunan ve onun bekçiliğini yapan emekçilerin düşmanı olan partilerin saflarında olmak demek iki ayaklı evrimini tamamlayamamış pirimatlıktır. 
İnsan sevgisi, emeğin ve dayanışmanın bayrağını sallar. 

 

Emeğe karşı olan sağcılar milliyetçiler ve dinciler sevgiyi ve dayanışmayı engelliyorlar. Ezenlerin sömürenlerin patronların yanında işçilere emekçilere, doğayı ve tüm canlıları koruyanlara saldırıyorlar.  
 

Emek dostları çok farklı. Çünkü emekten yana doğanın korunmasından yana, hakkını almak için sokakta fabrikada okulda, köyde dağda bayırda, nehirde hakkını istiyor insanca yaşamdan yana farklılık bir zenginliktir diyor. İnsan olmanın yolu doğayı sevmektir, sevgiyi bilgiyi ve emeğe saygıyı bilmektir. 

Silahlanmak yoksulu daha yoksulaştırmaktır. Suriye’yi bombalamak insanlık dışı vahşettir. Savaş gözyaşıdır, savaş yoksulluktur, yetim kalmaktır. Açlıktır...
Barış isteyenler farklıdır, çünkü emekten ve insandan yanadır...