Evet bugün, Ulaş’ı bizden kopardıkları 48. Yıl. Daha önceki yıllarda da cesaret(Sevdiklerini anmak öyle kolay bir şey değil) edip arkadaşlarımla ilgili anılarımı aktarmıştım. Bugün ise burada anıları tazelemek yerine, sizlere 68’li olmanın nasıl bir şey olduğunu Ulaş’ı ve arkadaşlarımı anlatarak aktarmaya çalışacağım

ULAŞ BENZERDİ GÜNEŞE

Elbette ki doğru! Fakat dönemimizde ki militanlarımızın ortak özelliğidir bu.

Geçmişteki direniş hazırlığımızda, okul, kantinler ve salonlardan, sokaklara taşıp, sadece konuşarak değil muktedirlerle çatışarak yazıldı bu destan.

Destanı yapanların listesi uzun! Onlardan sadece yakın silah arkadaşım olanlardan bahsedeceğim. Eğer onları tam aktarabilirsem, sizlerin de dönemi tüm yönleriyle anlayabileceğinizi umuyorum.

Mahir ÇAYAN. Öfkeli ama tarihin not ettiği en kararlı ve cesur kahramanlardan biri! Konuşma ustası. İnsan güzeli ve kuşağı yürüten ve etkileyen olağanüstü bir devrimci!

Hüseyin CEVAHİR. Kalem gibi parmakları, sanatçı ve ‘işte mükemmel insan’ denen kimliğiyle, sadece savaşanları değil savaşımızı izleyen ve savaştıklarımızı da etkileyen bir kişilik.

Sabahattin KURT(SABO). Kuşağımızın en sessiz, en mütevazı, kitle ilişkilerinde uzman, dayanışma ve paylaşımda bize her zaman örnek olmuş bir militan.

S. Kazım ÖZÜDOĞRU. Yunan ses tanrılarını kıskandıran davudi sesiyle, yüzündeki şark çıbanıyla, gülen yüzüyle ve hitabet yeteneğiyle, aramızda, bize yarı tanrı hissi veren muhteşem bir insan!

Hüdai ARIKAN. Devlet memurluğundan bize katılan, mütevazılıkta herkesle yarışan, ince uzun, bir 90 küsür boyu ile aramızda Deniz’i anımsatan en yakın silah arkadaşım ve güven duygusunu, paylaşmacı kimliğiyle harmanlayıp bize örnek olan bulunmaz bir yoldaş

Oktay ETİMAN. Adanalı tarzını devrimciliğin emrine ustalıkla veren, oldukça geniş düşünebilen, koruyucu ve kollayıcı kültürünü cesaret ve atılganlığıyla birleştirebilen, dayanışma ve paylaşımlarını sessizce ve devrim için yapan az bulunur bir 68’li.

VE

Ulaş BARDAKÇI. Olağanüstü bir yetenek ve beceri ustası! Kararlılığını ve savaşçı kimliğini her hangi bir gösteriye itibar etmeyerek, sadece zalimlere karşı savaşa, pratiğe bunu aktaran, mütevazılık ve devrimci özelliklerde eşi benzeri olmayan akıllı ve cesur, devrimci bir kadro adamı.

Yukarıdaki arkadaşlarımı DEV-GENÇ ve THKP-C içinde yakından tanıdığım, onlarla mücadelenin içinde birlikte olduğum için kaleme aldım. Böylesine, biliyorum ki THKO ve TİKKO hareketlerinde de benzer özellikler taşıyan yüzlerce militan vardır.

Ulaş’ı ve onun gibi yüzlerce arkadaşımızı katledenler bilmelidir ki, her öldürülen ve aramızdan koparılan aydın, kadın, işçi, hak mücadelesi veren Kürt insan ve devrimciler sizin sonunuza uzanan yolu açanlardır. Devletin gücünü kullanarak bize silah sıkanlar, işkence edenler ve bizleri öldürenler, bizlerde var olan bir kötülük için bunu yapmıyorlar. ‘En hain’ emellerine ulaşmak için bu vahşete başvuruyorlar. Bunun için emperyalistlerden her türlü desteği alıyorlar.

Ölümler devrimin akışını durdurmuyor aksine hızlandırıyor. 68’li yoldaşlarımızın özelliklerini taşıyan insanlar ve devrimciler sürekli yeniden doğuyor bu topraklarda. Fakat bir arada değiller.  Eğer onlar bir gün bir araya gelirlerse, biliyorum ki yoldaşlarımızın ulaşmak için öldükleri yolun sonu görünecektir.

Onların bir araya gelmesini sağlayacak olanın; daha fazla okuma, daha fazla yardımlaşma, daha fazla sevgi ve özen, daha fazla mücadele, daha fazla gösterişten uzak olma, daha fazla diyalog ve daha fazla Cevahir, Mahir, Sabo, Kazım, Hüdai, Oktay, Ulaş vb. olmak gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Öncelikle Ulaş’ı anarken belirtmeliyim ki: Hiç dedikodu, yalan, iftira, nefret ve bireycilik.

İşte 68’li olmak demek budur.

ULAŞ İLE MAHİR'İN MAHKEMEDE KUCAKLAŞMASI VİDEOYU IZLEYİN!

https://www.avrupa-postasi.com/ulas-benzerdi-gunese-video,136.html