Sevgili okuyucular,

Sosyal medya üzerinden, sosyal medyanın, ‘nimetleri’ kullanılarak, demokrasi mücadelesi verenlere, Avrupa alevi hareketine, uygunsuz davranışlarda bulunanlara verilecek cevap, haddinizi bilin olacaktır.

Kendilerine, ‘hollanda alevi federasyonu’ ismini veren, ama henüz kim oldukları dahi belli olmayan, etik olarak dahi, Alevi değerlerinden uzak olan bir güruhun, Avrupa’daki Alevilerin kafalarını karıştırmaya yönelik açıklamaları, kendinden meçhul ve ‘abesle iştigal’ oluğunu gözlemlemekteyiz.

Ne hikmetse yazı, yazarının ve yazıyı sahiplenenlerin ismini dahi not olarak düşmekten aciz olanların art niyetlerini beyan eden bir konuma sahiptir.

Yazının amacı, içeriğinden anlaşılacağı gibi, Halkların Demokrasi Partisi’nin 7 Haziran 2015 seçimlerine yönelik başarılarını gölgelemek için yapılan bir provokasyon kokusu içermektedir. Odatv.com. ise anlaşılan konu mankeni olarak kullanılmıştır.

Hollanda kamuoyunun bilgisi dahilinde olan ve Alevilerin örgütlü gücü, HAKDER Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu, AABK Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, AABK’nın bileşenlerindendir. HAKDER Hollanda da, Alevi hareketinin güzide kurumudur.

Peki, sormak durumundayız, ‘Hollanda Alevi Federasyonu’ kimdir? Merkezi ikametgahı neresidir? Yönetim kadroları kimlerden oluşmaktadır? Neden yazının sahibi altına imza koymaktan çekinmiştir. Geleneksel, derin devlet çarkı ile ilişkileri nelerdir? Odatv.com. neden konu mankenidir?

AABK ve Avrupa Alevi hareketini ve başarılarını gölgelemek amaçlı, AABK’nın eski genel başkanı, AABF’nin onursal genel başkanı sayın Turgut Öker’e iftira atmanın amacı nedir? Aleviler kurumsal kimlikleriyle, ilk defa Meclise girme fırsat yakalamışken, bu mesnetsiz ve çirkin iftiralardan amaçlanan nedir?

Bütün bu kirli ilişkileriniz, yalanlarınız, iftiralarınız, attığınız çamurlar, ayaklarınıza dolaşacak, kendi çukurlarınızda yuvarlanıp duracaksınız! TBMM Can girecek kampanyasını hedef alarak, uygunsuz saldırılarda bulunanlar, amaçlarına ulaşamayıp, hüsrana uğrayacaklardır.

Fikir fukarası, bezirganların ileri sürdükleri sav şöyle; "siyaset bezirganlarının Alevi değerlerini ve inancını politikada bir malzeme olarak Alevi maskesi takıp, Alevi değer ve inancını kendi politik çıkar hesaplarına alet edenlerden biri de Turgut Öker'dir."

Yazarın, ‘bezirganlığı’ Turgut Öker hakkında mesnetsiz iddialarda bulunarak zaten kendini sırıtmaktadır. Turgut Öker’in, HDP saflarında TBMM yinelenmesi için yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde Milletvekili adaylığı, kişisel ve ferdi bir karar değildir.

Yazının sahibi burada çuvallamaktadır. Turgut Öker’in HDP den adaylığı, Avrupa Alevi hareketinin, güzide kurumlarından, dünyanın en büyük örgütlü Alevi gücü olan AABK bileşenlerinin ortak kararıdır.

AABK Avrupa’nın 14 ülkesinde örgütlü bulunan, Federasyonlardan müteşekkildir. AABK Hollanda da, HAKDER olarak Federasyonlaşmış ve uzun yıllardır Alevilerin örgütlü gücünü oluşturmaktadır.

Mesnetsiz iddialar devam etmektedir. "Alevileri AKP ve HDP'ye oy vermeye davet etmek kadar kirli bir oyun ve pişkinlik olamaz. Alevileri bu alana çekmek kimsenin haddine değildir.’’

Yukarda ki, ‘iddia’ mesnetsiz olduğu kadar, aşağılıkça yapılmış bir karalama kampanyasının, sırıtan fos iptik çukuruna benzemektedir. AABK bileşenlerinin, ‘ AKP oy vermeye davet’ anlamına bir tek cümlenin dahi herhangi bir yerde geçtiğini kanıtlamazlarsa, (…………………..) bu boşluğu, okuyucularımın doldurmasını istiyorum. Bu mesnetsiz, ‘iddia’ alçakça yapılan bir iftiradan ibarettir. İddia sahipleri, bu iddialarını kanıtlamadıklarında, alçaklıklarıyla tarihin fos iptik çukurunda yerlerinin alacaklarını bilmelidirler.

Bu vb. birçok mesnetsiz, ‘çamur at izi kalsın’ ihtirazları içinde yöneltilen iddialar, Avrupalı Alevilerin AABK etrafında daha çok kenetlenerek, alçakça iftiraların sahiplerine gereken cevabı vereceğini bilmekteyiz. Buda, bize gurur vermektedir.

Bu nedenle yazının içeriğinde, Alevi ahlakına uymayan, istihbarat kurumlarının karakteristik özelliklerinden kaynaklanan birçok ‘iddia’ bulunmaktadır. Bu ‘iddiaları’ çirkinlikleri ciddiye alarak, okuyucuların zevkini alabora etmek istemem. Kısaca değinerek geçmek yeterli olacaktır.

Bu iftiraları yayınlayan, ‘konu mankeni’ olan odatv.com. sormak istiyoruz, amacınız nedir? Neyin peşindesiniz? Yoksa geleneksel devletin, derin devletin Ergenekon çukurunda kaybettiğiniz itibarınızı, Alevileri, Alevi hareketlerini kullanarak, yeniden kazanmak mı istiyorsunuz. Bu ucuz suçlamalarınız para etmez, baylar sizlere tavsiyemiz, başka kapıya!

Yazı stilime uymayan bir davranışta bulundumsa, okuyucularımdan özür dilerim.

Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle,

22 Nisan 2015

Face:aliekber.pektas

Twitter: @AliekberP