İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın emektar zürafası Efe, artık yalnız değil. Üç yıl önce Güney Afrika Cumhuriyeti'nden getirilen dişi zürafa Zarife, gelişim sürecini tamamlayarak bir yetişkin haline gelince Efe ile aralarındaki engeller kaldırılarak bir araya gelmeleri sağlandı. Bu duruma en çok sevinen, yaşamının 21 yılını yalnız geçiren Efe oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Müdürü Veteriner Hekim Hakan Öztürk, Zarife'nin üç yıl önce İzmir'e henüz bebek sayılacak bir yaştayken geldiğini, bu nedenle fiziksel yönden bir hayli zayıf olan zürafayı yetişkin Efe ile ayrı barınaklarda tuttuklarını belirterek, "Efe, 21 yıl boyunca yalnız yaşadı. Yalnızlığına artık son vermek gerekiyordu. Ancak hem uyum sağlanması, hem de Zarife'nin belli bir büyüklüğe ulaşması gerektiği için ikisini bir araya getirememiştik. Şimdi bu süreç tamamlandı ve artık Efe'nin de bir can yoldaşı oldu" dedi.

Yıllar sonra bir eş ve arkadaşa kavuşan Efe yine de kendisini görmeye gelen eski dostları insanlarla ilgilenmeyi ihmal etmiyor ve ziyaretçilere olabildiğince yaklaşmayı tercih ediyor. Genç zürafa Zarife ise zamanının büyük bölümünü Afrika Savanı'nın diğer sakinlerinden zebrayla oyun oynayarak geçiriyor.



(AÖ/AK)