Zonguldak'ta sağanak yağmurla birlikte fırtına da etkili oldu. Ontemmuz Mahallesi'nde fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları zarar gördü. Ağaçların devrilmesine neden olan fırtınada, bir evin çatısındaki su deposu da uçtu.

Ömür-Celal Çınar çiftinin evine, fırtınada çatının zarar görmesi nedeniyle yağmur suyu girdi. Çınar çifti, eşyanın zarar görmesini önlemek için akan bölümlerine leğen ve tencere koydu. 

Ontemmuz Mahallesi'nde oturan 51 yaşındaki Ömür Çınar, sabah 07.00 sıralarında bir anda fırtına çıktığını ve 5 dakikada ağaçları ve çatıları yerinden söktüğünü söyledi. Evinin çatısını onarmaya çalışan Şahinde Çevik de "Sabah yağmur başladı. Sonra fırtına çıktı. Pencereden baktığımızda her yer yıkılıyor sandık" dedi.

Kozlu Beldesi'ndeki İhsaniye Mahallesi'nde de fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi. Bir kavak ağacı Yaşar Çelik'in evinin önünde park halindeki 74 BN 402 plakalı otomobilinin üzerine devrildi. Araçta büyük hasar oluştu. Belediye ekipleri, devrilen ağaçlar nedeniyle kapanan yolları temizlerken, mahallede hasar tespit çalışması başlattı.



GG(EE/ESM)