Kentte sabah başlayan ve yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Rögar kapaklarının tıkanması sonucu cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Liman Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi ve Hastane yolu göle döndü. Araçlar, suyun içinde güçlükle ilerledi. Belediye ekiplerinin rögar kapaklarını açması, yağmurun da etkisini kaybetmesiyle caddelerde biriken su boşaldı. Ancak bir çok cadde ve sokak, yağmur sularının getirdiği toprak ve taşla doldu. Belediye ekipleri, caddelerde temizlik çalışması başlattı.

EVLERİ SU BASTI

Yağmur nedeniyle Mithatpaşa Mahallesi'nde ise bazı evler sular altında kaldı. Belediyenin yol çalışması yaptığı 708 Sokak'ta bulunan 35 yaşındaki Mustafa Karataş'ın evini su bastı. Mustafa Karataş, eşi ve 3 yaşındaki kızı ile birlikte kendisini dışarıya atarken, komşularının da yardımıyla içeride yarım metreyi bulan suyu boşaltmaya çalıştı. Karataş ve komşuları, evin duvarlarını delerek suyu boşaltırken, eşyalar zarar gördü.

Mustafa Karataş, evin bir anda suyla dolduğunu, kendilerini güçlükle dışarıya atarak canlarını kurtardıklarını söyledi.

Aynı sokakta Muhammet Demirci'nin oturduğu ev ile boş olan bir kaç ev daha sular altında kaldı. Sokakta oturan vatandaşlar, kazma ve küreklerle yukarıdan gelen suyun evlerine girmemesi için su kanalı açmaya çalıştı. Vatandaşlar, belediyeyi aramalarına rağmen yardım gelmediğini söyledi.



EE,GG(EE/SS)