Dedeman Zonguldak Oteli'nde yapılan kongreye 1956 üyeden 391'i katıldı. Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi eski Başkanı Hüseyin Özdemir ile mevcut başkan Ercan Şehri, salonda sadece delegelerin kalması için divana ortak imzalı bir dilekçe verdi. Ancak, üyelerin büyük bir bölümünün salondan çıkmak istememesi üzerine Ercan Şehri, divana verdiği önergeyi geri çekti. Bunun üzerine Özdemir ile Şehri'nin grupları arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaklaşık 20 dakika süren bu gerginliğin ardından faaliyet raporu okundu.

Söz alan eski başkan Hüseyin Özdemir, rapora itiraz ederek faaliyet raporunun oylanması için oy kullanmayacağını söyledi. Bu sırada salondaki bazı üyeler Özdemir'e tepki gösterdi. İki tarafın grupları arasında yaşanan tartışmaların ardından faaliyet raporu kabul edildi.

Denetim raporunun ibra edilmesi için kullanılan oyların sayımı sırasında da iki taraf arasında gerginlik çıktı. Gerginliğin artması üzerine Divan Başkanı Mehmet Azman, salondaki izleyicilerin dışarıya çıkmasını, sadece üyelerin kalmasını istedi. İki taraf da buna karşı çıkınca salona polis girdi. Polis, divan heyetinin etrafında güvenlik önlemi aldı. Salondaki gerginliğin yatışmaması üzerine Divan Başkanı Azman, kongrenin ertelendiğini duyurdu. Divan heyeti, polis eşliğinde salondan dışarı çıktı.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı kongrede başkan seçimi de yapılacaktı. Ancak, çıkan tartışmalar ve denetleme raporunun ibra edilememesi nedeniyle ertelenen kongrenin bir hafta sonra aynı salonda kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.



DS(EE/SS)