İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, TTK'dan kiraladığı 5 sahada kömür üretimi yapan Demir Madencilik A.Ş.'ye ait işyerlerine, sabah 07.00'da eş zamanlı baskın düzenledi. Şirketin, Dilaver, Karadon ve Gelik bölgelerindeki 5 sahasında, ruhsatsız kömür ocaklarının faaliyetlerine izin verdiği iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda şu ana kadar 16 kaçak kömür ocağı saptandı.

Bu ocakların yanında, söz konusu şirketin sahasında taşeron olarak faaliyet gösteren bir şirkete ait kömür ocağında da arama yapıldı. Taşeron firma çalışanlarından bazıları, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Firma çalışanları, görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. TTK ve Enerji-SA görevlileri ile orman muhafaza memurlarının da hazır bulunduğu ruhsatsız ocaklardaki denetim ve tespit çalışmaları ise sürüyor.

Madencilik faaliyetlerinin yanında, akaryakıt, nakliye, turizm ve medya faaliyetleri de bulunan şirkete ait bu işyerlerine de operasyon kapsamında baskın yapıldı. Şirkete ait alışveriş merkezi, otel, yerel televizyon ve yerel gazetenin de bulunduğu diğer işyerlerinde de arama yapıldı, bilgisayarlar ve evrak incelendi. İşyerlerindeki aramaların sürdüğü belirtildi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, operasyonun savcılık tarafından yapıldığını söyledi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali İrfan Yılmaz ise operasyonun kaçak kömür ocaklarının faaliyetlerine ilişkin olduğunu belirtti. Yılmaz, operasyonun devam ettiğini söylerken, henüz gözaltı bulunmadığını kaydetti.



DSGG(EE/BT)