Heyelan, saat 13.00 sıralarında Merkez Mahallesi'ndeki İpekevler Sitesi'nin bulunduğu bölgede meydana geldi. Yaklaşık 50 metrelik tepenin üst noktasından büyük bir gürültüyle kayan toprak ve kaya parçaları, altta bulunan ve kaba inşaatı devam eden apartman ile yanındaki elektrik trafosunun bulunduğu kulübenin üzerine düştü. İnşaatta çalışan 5 işçinin, heyelan sırasında öğle yemeği için işe ara vermesi, olası bir faciayı önledi.

Heyelanın ardından polis ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yapılan araştırmada, enkazın altında kalan olmadığı belirlendi. Ancak heyelanın yaşandığı tepenin kenarındaki binalarda oturanlar büyük panik yaşadı. Küçük çaplı toprak kaymaları devam ederken, polis ve zabıta ekipleri megafonlarla risk altındaki binaların boşaltılmasını istedi. Binalarda oturanlar da panik ve korku içinde kendilerini dışarıya attı. Büyük korku yaşayan bina sakinlerinden bazıları gözyaşlarını tutamadı. Ağlayanları, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Heyelan nedeniyle toplam 32 dairenin bulunduğu 4 apartman ile 4 müstakil ev tedbir amacıyla boşaltılırken, Vali Erol Ayyıldız da olay yerinde inceleme yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör'den bilgi alan Vali Ayyıldız, evlerini boşaltanlarla da görüşerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bazı vatandaşlar, daha önce bölgede heyelan olabileceği yönünde belediyeyi uyardıklarını, ancak bir önlem alınmadığını ileri sürdü. Vali Ayyıldız ise gerekli incelemenin yapılacağını, halkın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise heyelanın yağmurun ardından toprağın yumuşaması sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Güngör, binaları tedbir amacıyla boşalttıklarını, kalacak yeri olmayanların resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini kaydetti.



DS,GG(EE/SS)