Pazartesi günü kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gösteri yapması planlanan 777 öğrenciden oluşan '23 Nisan Çocuk Korosu', son provasını bugün Canpolat Pamay Spor Salonu'nda yaptı. Ocak ayının başından itibaren hazırlıklarına başlayan öğrenciler, yaklaşık 1.5 saat süren provada seslendirdikleri şarkılarla öğretmenlerinden ve velilerinden alkış aldı.

Provanın sonunda Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Azmi Yılmaz, pazartesi günü yapılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde, Çaycuma'da yaşanan köprü faciası nedeniyle müzik ve halk oyunları gösterilerinin ertelendiğini duyurdu. Bazı veliler ve öğrenciler, Valiliğin aldığı bu karara tepki gösterdi. Veliler, provayı izlemek için gelen Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Aslan ile konuşarak, çocuklarının günlerdir 23 Nisan için hazırlık yaptığını, kıyafetlerini aldıklarını, provalar için derslerinin bile aksadığını söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

"ACIMIZ BÜYÜK"

6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında kaybolan 15 kişiden 6'sının cesedinin bulunduğunu, 9'unun ise hala kayıp olduğunu hatırlatan Vali Erol Ayyıldız ise şöyle dedi:

"Acımız büyük. Bu yüzden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yer alan müzik ve halk oyunları gösterilerini erteledik. Mayıs ayında yapılacak Gençlik Haftası etkinliklerinde, bu müzik ve halk oyunları gösterileri yerini alacak. Çelenk koyma, geçit töreni gibi etkinlikler ise yapılacak."



DS(EE/AK)