Müdürlük, kadın tüketicilerinin bilinç düzeyinin artırılması, tercihini güvenli gıdalardan yana kullanması, alışveriş sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında farkındalık sağlamak amacıyla 'Kadın Tüketicilerin Bilinçlendirilmesi Projesi'ni başlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, 3 hafta önce başlattıkları proje ile tüketicinin satın alma sürecindeki bilinç düzeyini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Gıda güvenliği konusunda sadece üreticiler, satıcılar ve denetçilerin değil aynı zamanda tüketicilerin de sorumluluklarının bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle dedi:

"Tüketicinin eğitilmesi ve güvenli gıdayı talep etmesinin sağlanması, gıda güvenliğinin sürdürebilir olmasında büyük önem taşımaktadır. Tüketicinin satın alma sürecinde bilinçli davranması ve güvenirliğine inandığı ürünleri tercih etmesi gerekiyor. Bu noktada gıdaların içeriğinin, üretim ve son kullanma tarihinin yer aldığı etiketlerin okunması önemli. Proje ile de ekonomik hayatın en önemli unsuru tüketicinin korunması, eğitilmesi, bilinç düzeyinin artırılarak pazarda güçlü konumuyla yer alması, aldatılan, sömürülen, güçsüz tüketiciler topluluğu yerine haklarını bilen, soran, sorgulayan, hak arama bilincine ulaşmış güçlü tüketiciler topluluğuna ulaşmak amaçlanmıştır."

Çelik, alışverişi daha çok kadınlar yaptığı için sadece kadınlara yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi. Çelik, veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda uzmanlarınca verilen 2 saatlik eğitimler ile şu ana kadar 150 kadın tüketiciye ulaşıldığını, proje kapsamında 1000 kadının eğitilmesinin hedeflendiğini söyledi.



DS(EE/CK)