Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkan Vekili CHP'li Kasım Ayçiçek, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, gaziler, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulduğu törende, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal, 19 Eylül Gaziler Günü'nün aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu belirterek, "Kahraman gazilerimiz, sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gaziler, Asri Mezarlık'taki şehilerin mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktı. Şehitlikte Kuran okundu ve dua edildi. Vali Ayyıldız ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi'ni ziyaret etti.