Zonguldak'ta yaklaşık 150 kişi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili yönetmelik değişikliğini protesto etti.

Eğitim- İş Sendikası'nın düzenlediği eyleme, bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Madenci Anıtı önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları, çeşitli pankart ve dövizlerle Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', '19 Mayıs onurumuzdur' sloganları atan grup, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okunurken, Valilik önünde temizlik yapan belediye temizlik işçisi de elindeki süpürgesiyle saygı duruşunda bulundu.

Eğitim- İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, ulusal bayramların coşkuyla kutlanması gerektiğini söyledi. Eğitim- İş Sendikası üyeleri, basın açıklamasının ardından Valilik binasının önündeki merdivenlerde bordrolarını yakarak hükümetin 3+3 zam teklifini de protesto etti. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

EREĞLİ'DE ZÜBEYDE HANIM BÜSTÜ AÇILDI

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Ereğli Belediyesi ile Türk Anneler Derneği işbirliğinde yaptırılan Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstü açıldı. Atatürk Kültür Merkezi önünde yaptırılan büstün açılışına, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili yönetmelik değişikliğini eleştirdi. Başkan Posbıyık, "Bayramları, Atatürk'ü, demokrasiyi asla unutturamazlar. Bu sene hazırlıksız yakalandık ama önümüzdeki yıllarda Allah sağlık verirse fener alayından kutlamalara kadar daha geniş çaplı kutlamalar yapacağız" dedi. Konuşmaların ardından büstün açılışı gerçekleştirildi.



DS,GG,İÇ(EE/BT)