Zonguldak Valiliği önünde yapılan ilk törene Vali Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Fener Sahası'ndaki törene geçildi. Törenin başlamasına kısa bir süre kala sahaya girerek gruplar arasındaki çocuğunu arayan bir anne, polisin uyarısıyla karşılaştı. Polisin, törenin başlayacağını söyleyerek sahadan çıkması yönünde uyardığı kadın, oğlu ile fotoğraf çektirdikten sonra sahadan çıktı.

Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Tuğgeneral Zeki Es'in, çocukların bayramını kutlamasından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Müzik ve halk oyunları gösterilerinin yapılmadığı kutlamalar, geçit töreninin ardından sona erdi.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma'daki köprü faciasında 15 kişiden 8 kişinin hala kayıp olduğunu hatırlatarak, "Bir afet yaşadık. Çaycuma ilçemiz ile Zonguldak merkezde 23 Nisan etkinlikleri yapıldı fakat folklor ve eğlence kısımları 14 Mayıs Gençlik Haftası'na ertelendi. Gençlerimizin çaba harcayarak ortaya koyacakları gösterileri o zaman bizzat ben de katılarak izleyeceğim. Bizim 15 canımız gitti. Onların da küçük evlatları var, yetim kaldılar. Dolayısıyla Zonguldak'taki gençlerimizin onların yanında olduğunu gösterme anlamında bir kardeşlik örneği gerçekleştirdik. Acılar paylaştıkça azalır. Hazırladıkları gösterileri Gençlik Haftası'nda sergileyecekler. Çocuklarımızla biz öyle anlaştık" diye konuştu.



GG(EE/CK)