Belediye Nikah Salonu'ndaki toplantıda, AK Parti'li meclis üyeleri, kentteki mahallelerde bulunan 12 çocuk parkından çekilen fotoğrafları, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'e gösterdi. AK Parti'li meclis üyesi Abdullah Karagüzel, geçen ayki Meclis Toplantısı'nda parkların bakımsızlığını gündeme getirdiklerini hatırlattı. Karagüzel, "O toplantıda bize, 'Konuşmak için konuşuyorsunuz' dediniz. Biz konuşmak için konuşmuyoruz. Bizi halkımız, sizi rahatsız etmek için seçti. Lütfen gereğini yapın. Biz sadece yapmanız gereken görevleri hatırlatmak istedik" dedi.

Başkan Akdemir ise fotoğrafların 6 ay önce çekildiğini ileri sürerek, "Hepsi tek tek elden geçiyor. Çocuk parkları çok daha güzel olacak. Çünkü vatandaşa söz verdik. Ben sadece üsluba üzülüyorum. Burası bir meclis salonu. Burada saygınlık var. O saygınlığı asla kaybetmeyelim. Halkımıza çok daha iyi mesajlar verelim" diye konuştu.

Karagüzel'in, belediyede çalışan taşeron işçilerin 2.5 aydır ücretlerini alamadıklarını iddia etmesi ise CHP'li meclis üyesi Orhan Yücel'i kızdırdı. Yücel, "2.5 aydır para alamadığını söyleyen kimse, ş......zdir. 2.5 aydır para almayan işçi varsa gelsin yanıma. 1 ay almamış olabilir. Onu da alacak. Burası AK Parti'nin belediye başkanlığı değil, burası CHP'nin belediye başkanlığı. Daha önce AK Parti zamanında işçi parasını alamıyordu, kaloriferler sönmüştü, elektrikler kesilmişti. Bu belediyeyi böyle aldık, idare ediyoruz. Şimdi arkadaş kalkmış, '2.5 aydır ücret alamayan işçi var' diyor. Var mı böyle başkanım?" diyerek Başkan Muharrem Akdemir'e döndü.

Başkan Akdemir'in, "Allah'a şükür" diyerek çekimser cevap vermesine de sinirlenen Orhan Yücel, "Çok şükür de niye buna cevap vermiyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Biz meclis üyesiyiz. Oturmasını, kalkmasını biliriz. 2.5 aydır para almayan işçi yoktur. İspat etmeyen namerttir" dedi.

Bunun üzerine Başkan Akdemir de "Gecikmeli ödeme yaptık. Sadece bir şirkete ödeyemedik, onu da pazartesi günü ödeyeceğiz" diye konuştu.



DS(EE/SS)