Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kentin atık sularının arıtılarak denizde 650 metre açığa deşarj edilmesini sağlayacak olan Atıksu Arıtma ve Kanalizasyon projesi kapsamında Çaydamar Mahallesi'nde sürdürülen çalışmaları inceledi. Başkan Akdemir, projenin yapımını üstlenen Dywıdag-Mass-Pasch (DMP) İş Ortaklığı Koordinatörü Mehmet Özdal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir görevli, iş makinesinin açtığı yaklaşık 2 metre derinliğindeki kanalın kenarına kadar gelip çalışmalara bakan Başkan Akdemir'i, "Oranın altı boş" diyerek uyardı.

"NE ZAMAN BİTECEK BU ÇALIŞMALAR"

Bunun üzerine kanalın kenarından uzaklaşan Başkan Akdemir'e, bölgedeki esnaftan bazıları tepki gösterdi. Belediye hoparlöründen çalışmalar nedeniyle yolun 4 gün kapalı kalacağı anonsu yapılmasına rağmen, 1 haftadır çalışmanın bitmediğini belirten esnaf, "Perişan olduk başkanım. Yazık günah buradaki insanlara. Esnaf iş yapamıyor. Ne zaman bitecek bu çalışmalar?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

"SABIR İSTİYORUZ"

Esnafın ve çevredeki vatandaşlardan anlayışlı olmasını isteyen Başkan Akdemir ise "Bu çalışma sizin için yapılıyor. Haklısınız ama biraz anlayış bekliyoruz. Çalışmalar bu akşam saatlerine doğru biter sanıyorum" diye konuştu. Başkan Akdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada da 2 yıl önce başlayan projenin yıl sonunda tamamlanacağını söyledi. Akdemir, "Zonguldak'ın gelişmesi konusunda bu çalışmalar çok önemli. Halkımızdan sabır istiyoruz. Yıl sonunda çalışma tamamen bitecek ve artık denizimiz daha temiz olacak" diye konuştu.



DS(EE/AK)