İlk eylem, Birleşik Kamu-İş Zonguldak Temsilciliği tarafından Valilik önünde düzenlendi. Sabah saatlerinden itibaren toplanan yaklaşık 250 kişi, 'Hükümetin değil devletin memuru olmak istiyoruz', 'Sadaka zammına hayır', 'Vekile var da memura yok mu?' sloganları attı. Basın açıklamasının okunmasının ardından memurlar, Valilik önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Bu sırada KESK, Kamu-Sen ve Memur-Sen'e üye memurlar da Madenci Anıtı önünde toplandı. Yaklaşık 800 kişi, Gazipaşa Caddesi'ni trafiğe kapatarak yürüdü. Memurlara, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile çeşitli sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi. Yürüyüş sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Valilik önüne kadar alkışlar ve sloganlarla yürüyen kalabalık, burada diğer memurlarla birleşti.

Basın açıklamasının okunmasının ardından memurların bir bölümü Valilik önünde, bir bölümü de Liman Caddesi'ndeki kordon boyunda oturma eylemi yaptı. Memurlar, yine davul zurna eşliğinde halay çekerek hükümeti protestolarını sürdürdü.



DS(EE/CK)