Kentte gece başlayan yağmur ve şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Denizde sabah saatlerinde saatteki hızı 30 kilometreye ulaşan rüzgar, dev dalgalar oluşturdu. Uzunkum Plajı'nda kayalara çarparak yükselen dalgalar, binaların boyunu aştı. Plajı geçen dalgalar, yola kadar ulaştı. Dalgaların getirdiği kum yolu kaplarken, yol kenarındaki işyerleri de hasar gördü. Vatandaşlar, işyerlerine giren suyu ve deniz kumunu temizlemeye çalıştı. Belediye ekiplerinin yoldaki kumu temizlemeye çalıştığı sırada dalgalar yükselmeye devam etti. Dalgaları görüntülemek isteyen bazı vatandaşlar ıslandı.

Zonguldak Limanı'nda da dalgakıranlara çarparak yükselen dalgalar liman içine kadar girdi. Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi sahilinde de dalgalar, sahildeki oyun parkına zarar verdi. Parkı aşan dalgalar, sahil yoluna kadar ulaştı. Araçlar, suyla kaplanan yolda güçlükle ilerledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sabah saatlerinde metrekareye 15 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Sabah saatlerinde saatteki hızı 30 kilometre olan rüzgarın, akşam saatlerinde 90 kilometreye ulaşarak fırtınaya dönüşebileceğini belirtti.



EE,GG(EE/BT)